Είδαμε ήδη τους πέντε πρώτους λόγους για τους οποίους μπορεί να σε αγνοεί! Στις ανθρώπινες σχέσεις, όμως, τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Ας παρουσιάσουμε, λοιπόν, πέντε ακόμη λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό, καλύπτοντας όλες τις πιθανότητες!

1. Είναι εύκολο να σε αποκτήσει

Ήταν και είναι πολύ εύκολο να σε πλησιάσει οποιαδήποτε στιγμή, είσαι εκεί πρόθυμος/η να ανταποκριθείς, ακόμα και αφού σε έχει αγνοήσει για μέρες. Κάνεις προσπάθειες να είστε μαζί, θέλεις να ικανοποιείς τις ανάγκες του/της και κάνεις αλλαγές, απλά και μόνο επειδή το θέλει. Γνωρίζει καλά πως η υπομονή σου είναι μεγάλη και με μια μικρή αλλαγή της στάσης του/της, θα είναι και πάλι όλα καλά μεταξύ σας.

Σε αυτή την περίπτωση, αναρωτήσου: Τα αξίζεις όλα αυτά ή αξίζεις κάτι καλύτερο; Ο σεβασμός δεν κερδίζεται σίγουρα με αυτόν τον τρόπο. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως όσο αποχωρείς, συμβιβάζεσαι και θυσιάζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, τόσο κερδίζεις την αγάπη και τον σεβασμό του/της. Είναι πιθανότερο να συμβαίνει το αντίθετο. Βάλε σε μία τάξη το μυαλό σου, ρύθμισε τις προτεραιότητές σου, πάρε αποφάσεις βασισμένος/η στη δική σου ευτυχία και ζωή. Σε καμία περίπτωση μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου.

2. Νιώθει ενοχές

Αν δεν είστε μαζί (αλλά ακόμα και αν είστε), είσαι σίγουρος/η ότι δεν βρίσκεται σε σχέση ή ότι δεν αρχίζει κάτι ακόμα; Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι μπερδεμένος/η και να μην έχει καταλήξει ακόμα στο τι θα ήταν καλύτερο να επιλέξει και τι θέλει να κάνει στην πορεία. Ίσως, λοιπόν, η αδιαφορία του/της να βασίζεται στην αδυναμία του να σε αντιμετωπίσει ευθέως. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, δεδομένου πως δεν είσαι σίγουρος/η για το τι πραγματικά συμβαίνει και για όλα όσα αγνοείς. Αν, όμως, μάθεις, ο τρόπος αντιμετώπισής σου βασίζεται καθαρά στην δική σου αξιολόγηση των πραγμάτων.

3. Οι επιδιώξεις σας είναι διαφορετικές

Μπορεί όντως να ενδιαφερόταν, αλλά σίγουρα λιγότερο από εσένα. Ήθελε μια περιπέτεια ακόμα, ενώ εσύ βρισκόσουν σε μία τελείως διαφορετική φάση της ζωής σου, ή το αντίστροφο. Αντί να δώσει εξηγήσεις (και ποιος ο λόγος άλλωστε) αποφάσισε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο, αυτόν της αποφυγής. Το λάθος εδώ δεν είναι ούτε δικό του/της ούτε δικό σου. Ίσως είναι και μια ευκαιρία να μην εμπλακείς σε καταστάσεις στις οποίες τίποτα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο σας.

4. Δεν ενδιαφερόταν ποτέ πραγματικά

Αυτό όσον αφορά την περίπτωση που δεν είχατε σχέση (σαφώς!). Μπορεί όντως να σου έδειχνε ενδιαφέρον, να παρεξήγησες όμως το μέγεθός του και την πηγή του. Η επιπλέον αλληλεπίδρασή σας μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα κοινών ενδιαφερόντων, αυξημένης κοινωνικότητας, ή αλληλεπίδρασης στο πλαίσιο του ελεύθερου χρόνου.

5. Χρειάζεται τον χώρο του/της

Σίγουρα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες την ίδια περίοδο του χρόνου και στον ίδιο βαθμό. Αυτό, λοιπόν, που εσύ ονομάζεις αδιαφορία, για εκείνον/η μπορεί να είναι ενδιαφέρον, απλά όχι τόσο έντονο. Αναρωτήσου, είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή στη συμπεριφορά του/της; Υπάρχει κάτι που σε κάνει να πιστεύεις πως ίσως συμβαίνει κάτι διαφορετικό εδώ; Οι απαντήσεις θα σε καθοδηγήσουν από μόνες τους. Σε όλες τις περιπτώσεις, αν δεν νιώθεις ευχαρίστηση με το ενδιαφέρον που λαμβάνεις για αρκετό χρονικό διάστημα, ίσως θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσεις μπροστά!