Μπορεί στο πρόσφατο reunion με τους συμμαθητές του λυκείου να ανακάλυψες πως κάποιοι είχαν ήδη ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και μπορεί να είχαν ήδη αποκτήσει ή να περίμεναν τον διάδοχο αλλά εσύ δεν χρειάζεται να τα βάψεις μαύρα επειδή δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ο “πρίγκιπας του παραμυθιού”, που πλέον παρακαλάς να μην έχει δικό του κάστρο για να μην πληρώνετε μαζί τον ΕΝΦΙΑ.

Ο λόγος είναι απλός: Βιώνεις μια περίοδο όπου το dating, δηλ. το να βγαίνεις ραντεβού με νέους υποψήφιους πρίγκιπες, έγινε επιτέλους απολαυστικό! Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη συνειδητοποιήσει, ιδού μερικοί λόγοι για να σε πείσουν:

Αν του αρέσεις, θα μπει στον κόπο να στο δείξει…

ΟΚ, το “boys and their toys” δεν σταματά ποτέ αλλά ακόμα κι αυτοί κάποια στιγμή βαριούνται να γοητεύονται μόνο με το παιχνίδι και αναζητούν κάτι αληθινό (μεταξύ μας, κι αυτοί έχουν αρχίσει να ψάχνουν τη μητέρα των παιδιών τους). 

…και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να υπεραναλύσεις την κατάσταση

Το εννοούσε/δεν το εννοούσε. Με κοίταξε με νόημα/δεν με κοίταξε με νόημα. Το είπε αυτό, εννοώντας εκείνο ή το άλλο; Βασανιστικές σκέψεις που ανήκουν στο παρελθόν, γιατί:

Α. Έχεις ήδη βγει αρκετά ραντεβού σε αυτή τη ζωή και έχεις αποκτήσει αρκετή πείρα

Β. Βρίσκεστε σε μια ηλικία όπου και οι δυο ξέρετε τι θέλετε και δεν έχετε χρόνο για υπονοούμενα και διφορούμενα μηνύματα.

…που έχει ως αποτέλεσμα το γεγονός ότι δεν αναλύεις κάθε πτυχή του ραντεβού με τις κολλητές σου

Τις αγαπάς, τις λατρεύεις, εκτιμάς την άποψη τους αλλά πλέον ξέρεις πως κάθε άνθρωπος κουβαλά τις δικές του ιστορίες και δεν ταυτίζονται όλες μεταξύ τους. Θέλεις τη συμβουλή τους, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι απαραίτητο να την ακολουθήσεις κιόλας…

Είναι ΟΚ να είσαι επιλεκτική

Θυμήσου, εκείνο που αναφέραμε πως “ξέρεις πλέον τι θέλεις…”. Όλα τα άλλα είναι απλώς χάσιμο χρόνου.

Σημαντική σημείωση: Αναφέρομαι σε χαρακτηριστικά που θεωρείς απαραίτητα να διαθέτει ο άλλος. Για όλα τα άλλα, έχε τα μάτια και τα μυαλά, ανοιχτά!

Δεν σε απασχολεί τόσο τι θα σκεφτεί ο άλλος για εσένα

Ψάχνεις κάποιον για ουσιαστική σχέση οπότε θέλεις να είσαι ο εαυτός σου και όχι εκείνο που θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι, οπότε άσε ελεύθερο τον υπέροχο, μοναδικό εαυτό σου.

Αν αυτό το ραντεβού δεν πήγε καλά, ξέρεις πως υπάρχει πάντα το επόμενο! Όταν ξέρεις πλέον τι θέλεις, το αναγνωρίζεις αμέσως μόλις το βρεις 😉