Έχω γνωρίσει κάποιον που μου αρέσει πολύ γιατί μου λέει όλα όσα θέλω να ακούσω και γιατί για κάποιον απροσδιόριστο – νομίζω – λόγο, αισθάνομαι άμεση οικειότητα. Παρασυρμένη από τη δίνη του νέου έρωτα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως κάποτε έχω παρασυρθεί από τα ίδια λόγια και πως αισθάνομαι τόσο οικεία μαζί του γιατί βιώνω ένα προσωπικό déjà vu…με άλλο πρόσωπο.

Με έχει καταραστεί κάποια κακή μάγισσα να βιώνω ξανά και ξανά την ίδια ερωτική απογοήτευση; Όχι, βέβαια (συγγνώμη, νεραϊδονονά θα σε χρειαστώ άλλη φορά) απλώς ως κακή δασκάλα αγνοώ τη συμβουλή που δίνω σε όλους τους φίλους μου (είναι unisex συμβουλή ισχύει και για τα δύο φύλα), όλοι οι εν δυνάμει ερωτικοί σύντροφοι σου δίνουν σημάδια από τα πρώτα ραντεβού (ειδικά, αν πρόκειται για 30+ άτομα που συνήθως δεν έχουν χρόνο και διάθεση να αναπτύξουν το υποκριτικό τους ταλέντο).forever-always

Ιδού τα σημάδια που βγάζουν μάτι (άλλο αν εσύ θέλεις να το παίζεις τυφλή):

Πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης!

Έχω μια φίλη που έβγαινε με έναν τύπο και όλα ήταν τέλεια που νομίζαμε πως θα παντρευόταν μέσα σε 30 μέρες όπως η Khloe Kardashian. Στο πρώτο ραντεβού ενώ της αποκάλυπτε το άστατο παρελθόν του για να της αποδείξει πως πλέον αποφάσισε να σοβαρευτεί (το πρώτο σημάδι) της μίλησε για μια κοπέλα με την οποία έβγαινε για αρκετό καιρό αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελε και έτσι μια μέρα «εξαφανίστηκε» (η Αποκάλυψη). Εγώ, ως εξωτερικός παρατηρητής, στάθηκα στο ρήμα «εξαφανίζομαι» και συμβούλευσα τη φίλη μου να μην το προσπεράσει. Μια εβδομάδα μετά, η φίλη μου βρέθηκε χωρισμένη με τον…Λευκό Σίφουνα!

Ηθικό δίδαγμα: Αφού κρέμεσαι που κρέμεσαι από κάθε του λέξη στα πρώτα ραντεβού, δώσε περισσότερη βάση σε αυτά που λέει γιατί κάπου εκεί κρύβεται μια μεγάληηη αλήθεια!

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω…

Θα βγει ο Φρόιντ που κρύβω μέσα μου (πτυχίο Ψυχολογίας δεν έχω, το τονίζω) και θα δηλώσω πως σε περίπτωση που το εν δυνάμει ταίρι, σου φαίνεται τρομερά οικείος, ψάξε στα αρχεία με τους πρώην που σε σημάδεψαν ή στο μεγάλο κεφάλαιο: Πατέρας. Με λίγα λόγια είναι πολύ πιθανό να ξαναπαίζεις το έργο που ήταν sold out για πολλές σεζόν «Αγαπημένη μου Δυσλειτουργία». Για παράδειγμα μεγάλωσες με έναν νευρικό πατέρα και το νέο σου αμόρε κάνει φασαρία σε σερβιτόρο, παρκαδόρο, άλλους οδηγούς στο δρόμο, περιπτερά…Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ηθικό δίδαγμα: Ήρθε η ώρα να αποσυνδέσεις την αγάπη και την εκδήλωση της με δυσλειτουργικές συμπεριφορές αντρών.

Μην φιμώνεις την εσωτερική φωνούλα

Το διαβολάκι και το αγγελάκι στα καρτούν, η εσωτερική θεά της Anastasia Steele στις 50 Αποχρώσεις του Γκρι, με λίγα λόγια το ένστικτο που σου στέλνει προειδοποιητικά σήματα που συνειδητά (πρόσεξε, όχι υποσυνείδητα) αγνοείς! Όταν κάτι δεν σου κάθεται καλά με τον τύπο, δεν είσαι υπερβολική, αυστηρή, προκατειλημμένη, απλώς, όντως κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο ή δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλεις. Κι επειδή, έχω πάρει Διδακτορικό στο συγκεκριμένο τομέα μπορώ μετά βεβαιότητας να δηλώσω πως:

Όχι, δεν είσαι εσύ το φάρμακο για την πληγωμένη του καρδιά.

Όχι, δεν είσαι εκείνη που θα ξεκλειδώσεις την κλειστή του ψυχή.

Όχι, δεν είσαι εκείνη που θα φέρεις φως στο σκοτάδι του.

Όχι, δεν είσαι εσύ που θα του αποδείξεις πως υπάρχει η σωστή γυναίκα για εκείνον (πόσες τρελές, άκαρδες πρώην μπορεί να έχει ένας άνθρωπος!)

Ηθικό δίδαγμα: Άφησε τους ψυχολόγους να βγάλουν κι αυτοί το ψωμί τους!love-different

Και τέλος, όπως λέει και ο γνωστός κολλητός Θανάσης: ‘’Τον περίεργο δεν ήθελες; Λούσου τώρα τα αποτελέσματα!’’

Με λίγα λόγια εκείνο το καλό που σου κάνει και λίγο βαρετό παιδί, ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα…

Διαφορετικά, όπως συμβουλεύει και η σήμανση στις παραλίες που εμφανίζονται οι καρχαρίες «Κολύμπα, με δική σου ευθύνη»!