Ο γυναικείος οργασμός είναι μια πολύπλοκη και όχι τόσο εύκολη υπόθεση. Όταν φτάνει κάποιος στην κορύφωση, ο οργανισμός εκκρίνει χημικές ουσίες, όπως η ωκυτοκίνη, που τον κάνει να νιώθει ευχάριστα. Η απελευθέρωση αυτής της ορμόνης, σε συνδυασμό με την σωματική επαφή κατά την διάρκεια του σεξ, βοηθά στο συναισθηματικό δέσιμο του ζευγαριού.

Για να μπορέσει μια γυναίκα να βιώσει οργασμό, χρειάζεται περίπου 20 λεπτά. Βέβαια, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι οργασμών, τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς την διάρκεια.

Κλειτοριδικός οργασμός

Η κλειτορίδα είναι ένα σημείο του γυναικείου σώματος που είναι ιδιαίτερα ευερέθιστη, λόγω των πάρα πολλών νευρικών απολήξεων. Με την διέγερσή της, η ροή του αίματος στην περιοχή αυξάνεται και βοηθά στην επίτευξη του πολυπόθητου οργασμού.

Σημείο G

Ένα σημείο που ακόμα το ψάχνουμε…Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι ένα ξεχωριστό σεξουαλικό όργανο, που το συναντάμε μπροστά στον κόλπο, μεταξύ του κολπικού ανοίγματος και του τραχήλου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι συνέχεια των νευρικών απολήξεων της κλειτορίδας. Όπου όμως και να βρίσκεται ή ότι και να είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως προσφέρει πολύ έντονους οργασμούς.

Κολπικός οργασμός

Όταν η συγκεκριμένη περιοχή διεγερθεί και αγγιχτεί με σωστό τρόπο, προκαλεί βαθύ οργασμό. Η κολπική περιοχή, έχει πολλές ερωτογενείς ζώνες και νεύρα, πράγμα που τις καθιστά από τις πιο ευαίσθητες.

Πολλαπλοί οργασμοί

Αυτό είναι ένα καθαρά γυναικείο προνόμιο, καθώς δεν απαιτείται χρόνος αναμονής μεταξύ της διέγερσης και του νέου οργασμού που θα σαρώσει τις αισθήσεις.

Διάβασε επίσης:

Τι είναι το squirting και πώς να πετύχεις τον καλύτερο οργασμό της ζωής σου