Κανείς δεν παραδέχεται πως κάνει λάθη στη σχέση του όταν αναφέρεται στο sex. Μέχρι να ωριμάσουμε  νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα και κάπως έτσι καταστρέφονται οι σχέσεις. Αυτοί είναι οι 9 μύθοι που πρέπει να ξέρεις για το sex και θέτουν την σχέση σου σε κίνδυνο.

-Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος ενώ είσαι αδιάθετη

Είναι δύσκολο να μείνεις έγκυος όταν είσαι στην μέση του κύκλου σου αλλά είναι πολύ πιθανό. Αν το περιβάλλον του κόλπου είναι «φιλόξενο» τόσο το ωάριο, όσο και το σπερματοζωάριο μπορούν να επιβιώσουν.

-Μπορεί να πάθεις ανακοπή από το σεξ

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για κάποιον που πέθανε στο σεξ. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν σχετίζεται με το σεξ αυτό καθεαυτό, γιατί αν δεν υπάρχει προδιάθεση για καρδιακά νοσήματα, δεν μπορεί να συμβεί κάτι. Έρευνα, έχει αποδείξει πως οι άντρες που κάνουν σεξ δυο φορές την εβδομάδα κινδυνεύουν λιγότερο να παρουσιάσουν καρδιακά νοσήματα.

-Οι παντρεμένοι δεν αυτοϊκανοποιούνται

Υποτίθεται πως οι παντρεμένοι δεν αυνανίζονται επειδή μπορούν να έχουν σεξ όποτε θελήσουν, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύσει σε καμία περίπτωση. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που συζούν με τον σύντροφο τους αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα από όσο οι ελεύθεροι! Η αυτοϊκανοποίηση είναι τελείως διαφορετική από το σεξ με τον σύντροφο, καθώς οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως μέσω του αυνανισμού χαλαρώνει ο οργανισμός.

-Υπάρχει συγκεκριμένα ηλικία για καλό σεξ

Υπάρχει η αντίληψη πως οι άντρες κάνουν καλύτερο σεξ όταν είναι στην δεκαετία των 20 ετών, ενώ οι γυναίκες σε εκείνη των 40. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί η ερωτική επιθυμία αυξομειώνεται ανάλογα τις διαθέσεις σε όλη τη ζωή των ανθρώπων.

-Είναι θέμα χρόνου να απατήσει ένας άντρας

Αυτό δεν είναι απόλυτο. Και τα δυο φύλα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να απατήσουν. Τα πάντα είναι στον χαρακτήρα του άλλου, είτε το κατά πόσο είναι ευτυχισμένος σε μια σχέση ή όχι.

-Το σεξ με κάλτσες είναι… άσχημο

Σε μια (περίεργη) έρευνα τα ζευγάρια που έκαναν σεξ με τις κάλτσες είχαν οργασμό συχνότερα από τα αντίστοιχα χωρίς κάλτσες! Το συμπέρασμα είναι πως το σεξ δεν έχει σημασία με το τι φοράς στο κρεβάτι αλλά το πόσο ελκύεσαι από τον παρτενέρ σου…

-Οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι γίνονται… νοικοκυρές!

Ο διαμοιρασμός των οικιακών εργασιών είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο για ένα γάμο. Σύμφωνα με έρευνα, αν ένας άντρας πλένει, μαγειρεύει και σφουγγαρίζει έχει λιγότερη επιθυμία για σεξ, αλλά αν κάνεις πιο «βαριές» δουλειές στο σπίτι όπως να κουρέψει το γκαζόν, τότε έχει αυξημένη.

-Οι γυναίκες δεν είναι… φανατικές του σεξ

Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι πως οι άντρες έχουν το μυαλό τους διαρκώς στο σεξ, αλλά πρόσφατες έρευνες απέδειξαν το αντίθετο. Απλά, οι γυναίκες θέλουν το σεξ διαφορετικά από τον τρόπο που το ζητούν οι άντρες, ωστόσο η επιθυμία είναι ίδια και για τα δυο φύλα.

-Το μέγεθος των άκρων συνδέεται με εκείνο του πέους

Κάτι τέτοιο εννοείται πως δεν ισχύει. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ από κανέναν πως τα άκρα σχετίζονται με το μέγεθος του πέους. Επειδή κάποιος είναι ψηλός δεν σημαίνει πως αναλογικά έχει και μεγαλύτερο πέος. Αυτές είναι προκαταλήψεις από την παλαιολιθική εποχή…