Ο διαλογισμός έχει μπει δυναμικά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια και έχει βοηθήσει σημαντικά την ψυχική υγεία. Εάν τώρα αρχίζετε να γνωρίζετε τον μαγικό κόσμο του διαλογισμού – εάν και οι προσευχές μας είναι μία μορφή διαλογισμού, σας έχουμε μία πολύ απλή αλλά και αποτελεσματική άσκηση διαλογισμού που θα σας βοηθήσει κάθε στιγμή που θα την κάνετε. Την άσκηση αυτή μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και από οποιοδήποτε σημείο και εάν βρίσκεται. Δώστε προσοχή:

Η πιο απλή και αποτελεσματική άσκηση διαλογισμού:

Η συγκεκριμένη άσκηση διαλογισμού ονομάζεται “5,4,3,2,1” και θα καταλάβετε αμέσως το γιατί. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε και τα μάτια σας κλειστά. Τώρα, ακολουθήστε τα βήματα:

5. 

Συγκεντρωθείτε σε 5 αντικείμενα που βλέπετε στο οπτικό σας πεδίο (με ανοιχτά τα μάτια). Π.χ. εάν κάνετε την άσκηση σε ένα πάρκο, μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα δέντρο, παιδιά που παίζουν, ένα παγκάκι, στον ουρανό και οτιδήποτε άλλο.

4. 

Συγκεντρωθείτε σε 4 ήχους που ακούτε. Εάν κάνετε την άσκηση στο μπαλκόνι, μπορείτε π.χ. να ακούσετε τα αμάξια που περνούν, την φωνή του γείτονα που κάτι λέει στην γυναίκα του, το κελάηδημα των πουλιών και την μουσική που έχετε βάλει.

3. 

Τώρα, αισθανθείτε 3 πράγματα που σας ακουμπούν. Μπορεί να πρόκειται για την καρέκλα που νιώθετε ενώ κάθεστε πάνω της, τα ρούχα που φοράτε, τα μαλλιά σας στους ώμους σας ή οτιδήποτε άλλο.

2. 

Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε 2 πράγματα που μυρίζετε. Μπορεί να είναι από το σαμπουάν των μαλλιών σας ή το άρωμά σας μέχρι την μυρωδιά του αέρα.

1.

Επικεντρωθείτε στην γεύση που γεύεστε. Εάν δεν έχετε φάει εδώ και πολλές ώρες, απλά αισθανθείτε την γεύση του σάλιου σας.

Πάρτε ξανά βαθιές αναπνοές, μείνετε χαλαροί για όσα ακόμη δευτερόλεπτα χρειάζεστε και είστε έτοιμοι! Αυτή ήταν η πανεύκολη άσκηση διαλογισμού που θα σας είναι εύκαιρη κάθε στιγμή που θα νιώσετε έξτρα άγχος, στρες, πίεση, θλίψη ή νεύρα. Θα βοηθήσει εγγυημένα να καθαρίσετε το μυαλό σας και να συνδεθείτε με το περιβάλλον σας!

άσκηση διαλογισμού

Διαβάστε ακόμη: 3 Μύθοι για τα άτομα που υποφέρουν από το άγχος