Δεν έχει γίνει μια φορά. Και δεν θα γίνει και δεύτερη. Σίγουρα!

Μετά τα 30 αλλάζουν οι προτεραιότητές σου προφανώς, ωστόσο αυτό κάνει την ερωτική σου ζωή πολύ πιο δύσκολη. Οι παράγοντες άλλες φορές είναι σημαντικοί και άλλες όχι, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Μένεις μόνη σου.

-Τα λεφτά

Ευτυχώς ή δυστυχώς παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι το Α και το Ω μιας καθημερινότητας που έχει διαμορφωθεί πάνω σε αυτά. Όταν είσαι στα 20 προφανώς δεν σε νοιάζουν τόσο, ωστόσο όταν πλησιάζεις επικίνδυνα τα 30 αρχίζει η ιεραρχία και αλλάζει. Χωρίς να το συνειδητοποιήσεις σου γίνονται αυτοσκοπός και εσένα αλλά και του συντρόφου σου. Αποτέλεσμα; Καυγάδες και ο στόχος ένας: Περισσότερα χρήματα!

-Η μετακόμιση και η συγκατοίκηση

Welcome to the real life! Όταν φεύγεις από τους γονείς σου τότε θα μείνεις είτε μόνη σου, είτε με τον σύντροφό σου. Αυτό θα αλλάξει κατά 90% τον χαρακτήρα σου (και βάλε) καθώς θα δεις διαφορετικά την ζωή αλλά και τον άνθρωπό σου. Πιθανότατα θα σε χαλάνε πολλά πράγματα…

-Η δουλειά

Μετά τα 30 όλες οι γυναίκες γίνονται καριερίστες βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά τους ή την δημιουργία οικογένειας. Αυτό το μόνο που θα σου προσφέρει είναι μια όντως καλή δουλειά αλλά και μοναξιά. Αν είσαι συνειδητοποιημένη, τότε ΟΚ, αλλά αν όχι, θα δεις πως δεν γίνεται να συνδυάσεις τέλεια και τα δυο.

-Δεν συμβιβάζεσαι

Γιατί αλλιώς υποχωρείς στα 20 και αλλιώς στα 30 plus. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχεις μάθει τον κόσμο των σχέσεων και δεν θες πια να περάσεις όσα στο παρελθόν. Πολλές φορές είναι άδικο αυτό για τον άλλον, αλλά έτσι είναι η ζωή…

-Δεν ανοίγεσαι

Ισχύει λίγο με το παραπάνω. Μια γυναίκα όσο μεγαλώνει κλείνετε και δεν μαρτυρά τα συναισθήματά της μετά από αρκετές αποτυχημένες σχέσεις. Είναι η άμυνά της. Και επειδή προφανώς δεν θες να περάσεις τα ίδια, τότε δεν μιλάς για όσα νιώθεις. Αυτή η συμπεριφορά είναι που οδηγεί στο τέλος μια σχέση σε εγκλωβισμό.