Μπορεί να χώρισες πολιτισμένα, να θες να κρατήσεις μια επαφή με τον πρώην σου γιατί στο φινάλε δεν είστε και εχθροί, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη αν μείνεις μια καλή του φίλη τότε είσαι ψυχοπαθής. Όχι εμείς, η επιστήμη.

Αν το καλόσκεφτείς, δεν γίνεται έναν άνθρωπο που τον έβλεπες ερωτικά, που κοιμόσουν μαζί του, που περάσατε τόσες στιγμές, να θες να του λες τα προσωπικά σου με τον επόμενο. Awkard, το λιγότερο. Αλλά ακόμα κι αυτά να μην συζητάτε, η φιλία με τον πρώην είναι τελείως πλατωνική.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Personality and Individual Differences, τα άτομα που αποφασίζουν να κρατήσουν φιλικές σχέσεις με τους πρώην, μπορούν εύκολα να ταυτιστούν με τους ψυχοπαθείς ή διαφορετικά να έχουν διάφορα “σκοτεινά” σημάδια στην προσωπικότητά τους. Creepy!

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να γράψουν πέντε λόγους που θα έμεναν φίλοι με τον/την πρώην, ενώ συμπλήρωσαν και ένα ερωτηματολόγιο που σχετιζόταν με την προσωπικότητα τους. Η συναισθηματική οικειότητα και η εμπιστοσύνη ήταν ανάμεσα στις απαντήσεις που δόθηκαν και που θα έλεγε κανείς ότι είναι κάπως λογικά.

Υπήρχε βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος που ήθελε ορισμένους να συσχετίζουν την φιλία με την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων. Κακό!

tumblr_nu9o9iaxnv1uf7qrjo1_500