Εϊναι πολύ ωραίο να είσαι ερωτευμένη με κάποιον όταν έχει ανταπόκριση. Αν όχι, τότε έλα να σου κάνω ένα πατ πατ συμπαράστασης στην πλατούλα. Θα πάρω όμως την πρώτη πιθανότητα, γιατί αυτή μου αρέσει και θέλω όλοι να δέχονται και να δίνουν αγάπη απεριόριστη. Τον σκέφτεσαι όλη μέρα, τον θες συνεχώς, περιμένες την καλημέρα του το πρωί, την καληνύχτα του το βράδυ, και τα ξαφνικά «σ’αγαπάω» την ώρα της δουλειάς. Αυτά είναι τα ωραία πράγματα στην ζωή.

couple-gif

Ξέρεις όμως τι άλλο είναι ωραίο και έχει σχέση με τον έρωτα που νιώθεις; Ένα όφελος που σίγουρα δεν θα πήγαινε το μυαλό σου, αν δεν γινόταν αυτή η έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ και της σχολής Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία ο έρωτας μπορεί να λειτουργήσει ως παυσίπονο για το σώμα.

Συγκεκριμένα, η αγάπη και η ευφορία που νιώθεις μπορεί να βοηθήσει ως 45% για έναν οποιοδήποτε πόνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται από τον έρωτα που νιώθεις είναι ίδιες με εκείνες που στοχεύουν τα παυσίπονα όταν πονάς σε οποιοδήποτε σημείο.

Ο έρωτας κανεί καλό και το επιβεβαιώνουμε συνεχώς!