Στην Ιταλία ο Antonio C., 99 ετών, ανακάλυψε ότι η σύζυγός του Rosa κρατούσε μυστικά ερωτικά γράμματα από μια παλιά της αγάπη της δεκαετίας του 1940.

Όταν την ρώτησε, η Rosa ομολόγησε ότι είχε σχέση πριν από 60 και πλέον χρόνια. Αυτή η αποκάλυψη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Antonio , ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στο γάμο τους πουκρατάει 77 χρόνια, ζητώντας διαζύγιο. Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά, πολλά εγγόνια, ακόμη και ένα δισέγγονο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Τα γράμματα γράφτηκαν από τη Rosa στον εραστή της κατά τη διάρκεια μιας μυστικής σχέσης τη δεκαετία του 1940, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν στη Ρώμη.

Η Rosa προσπάθησε να πείσει τον Antonio ότι έπρεπε να μείνουν μαζί, αφού ήταν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Αλλά  εκείνος δεν πείστηκε και προχώρησε να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Τα ερωτικά γράμματα βρέθηκαν σε μια παλιά συρταριέρα και αυτή η ανακάλυψη τελικά έφτασε τον κόμπο στο χτένι στην ήδη δύσκολη σχέση τους, η οποία ήταν κλονισμένη εδώ και χρόνια.


Αυτή η ιστορία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας συζητήσεις μεταξύ των χρηστών. Πολλοί εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για τον ηλικιωμένο, καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να πληγώθηκε βαθιά, παρά την υπόθεση που συνέβαινε τόσο καιρό πριν. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν τον πικρό χωρισμό στη νότια καταγωγή του ζευγαριού – ο Antonio κατάγεται από την Όλβια της Σαρδηνίας, ενώ η Rosa γεννήθηκε στη Νάπολη.

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, όταν ο Antonio ήταν ένας νεαρός αξιωματικός στη Νάπολη. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν, ξεκινώντας ένα μακρύ μαζί ταξίδι που κράτησε σχεδόν ογδόντα χρόνια. Παρά κάποιες δύσκολες στιγμές, σαν ένα μικρό διάλειμμα που έκαναν, έμειναν μαζί μέχρι που ο Antonio έμαθε για τα παλιά ερωτικά γράμματα της Rosa. Έτσι γίνονται άθελά τους το γηραιότερο ζευγάρι που χώρισε.

Όπως και να έχει το ζευγάρι από την Ιταλία αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας και να αλλάξουμε τα δεδομένα που δε μας αρέσουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published.