Ω. ναι. Φτάσατε σε αυτή την “πίστα” στο παιχνίδι της σχέσης. Στην πίστα της συμβίωσης. Έχεις ακούσει πολλές ιστορίες από τα φιλικά σου ζευγάρια. Κάποιοι συγκατοίκησαν αμέσως δίχως να το πολυσκεφτούν και δεν το μετανιώσαν ποτέ και κάποιοι άλλοι δήλωσαν πως έφερε πιο γρήγορα τη φθορά στη σχέση τους.

Αν δεν ξέρεις σε ποια κριτήρια να βασίσεις την απόφαση σου, τότε είναι καλό να λάβεις υπόψη σου τα ακόλουθα:

Θέλεις να μείνετε μαζί, δεν νιώθεις πως σε υποχρεώνει κάποιος

Η σκέψη πως επιστρέφεις στο σπίτι και θα σε περιμένει, αρκεί για να σου φτιάξει τη μέρα. Αν πάλι το κάνεις γιατί σας συμφέρει καλύτερα οικονομικά να μείνετε μαζί ενώ ασφυκτιάς στη σκέψη πως θα μοιράζεστε καθημερινά τον ίδιο χώρο, τότε είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πως η βολικότητα οδηγεί σε μια εξυπηρετική κατάσταση όχι απαραίτητα και σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Έχετε δει ο ένας τον άλλον στα χειρότερα του

Και δεν εννοώ πως σε έχει δει χωρίς μάσκαρα και σέξι εσώρουχα (παρόλο που θα πρέπει να προετοιμαστείς για πολλές απεριποίητες εμφανίσεις από εδώ και πέρα) αλλά για καταστάσεις όπου έχεις θυμώσει, έχεις απελπιστεί, έχεις παραφερθεί, του έχεις πει πράγματα που έχεις μετανιώσει, τσακωθήκατε και μετά τα ξαναβρήκατε. Αν δεν έχει δει ακόμα τη “σκοτεινή” πλευρά σου, τότε είναι πιο συνετό να ωριμάσει λίγο η σχέση σας όσο μένει ο καθένας σπίτι του.

Γνωρίζει ο ένας την οικονομική κατάσταση του άλλου

Άβολο; Ναι. Απαραίτητο; Σίγουρα ναι. Μπαίνεις σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να μοιράζεστε τα έξοδα του νοικοκυριού όπως νοίκι, λογαριασμούς, διορθώσεις βλαβών και τα έξοδα του σούπερ μάρκετ. Είναι σημαντικό τα μέλη του ζευγαριού να γνωρίζουν το ύψος του μισθών, αν υπάρχουν χρέη, πληρωμή κάποιου δανείου ή επιπρόσθετο εισόδημα. Διαφορετικά θα βρεθείτε σε μια δυσχερή κατάσταση που θα είναι πολύ πιο σοβαρή από το γεγονός ότι έπλυνε τα χρωματιστά με τα λευκά.

Δέχεται ο ένας τις συνήθειες του άλλου

Ο σύντροφος σου θέλει να παρακολουθεί τηλεόραση για να τον πάρει ο ύπνος κι εσύ επιθυμείς το απόλυτο σκότος. Ο σύντροφος σου είναι ακατάστατος και εσύ λατρεύεις την τάξη. Αν ο ένας νιώθει πως δεν μπορεί να δεχτεί τις συνήθειες του άλλου τότε ο συμβιβασμός, που αναγκαστικά θα επέλθει λόγω της συμβίωσης, θα είναι πολύ πιεστικός για τη σχέση.

Έχετε ξεκαθαρίσει τις προσδοκίες σας για αυτό το βήμα

Μπορεί για εσένα η συμβίωση να οδηγεί στα σκαλιά της εκκλησίας και για τον σύντροφο σου να αποτελεί τη φάση του “ας δούμε πως θα πάει…”. Αν ο ένας από τους δύο δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις προσδοκίες του άλλου τότε η συγκατοίκηση θα φέρει πιο γρήγορα και πιο πιεστικά στην επιφάνεια αυτή τη διάσταση στις επιθυμίες.

Έχετε βρει τρόπο να λύνετε τις διαφορές σας

Αν έχετε τσακωθεί στο παρελθόν και βρήκατε τρόπο όχι μόνο να το διαχειριστείτε αλλά να αποτελέσει και εποικοδομητική εξέλιξη για τη σχέση σας, τότε ξεκίνα κοιτάζεις αγγελίες για ενοικιάσεις διαμερισμάτων. Αν πάλι δεν έχετε βρει τρόπο διαχείρισης των καυγάδων αλλά έχετε με μεγάλη επιτυχία εφαρμόσει το σύστημα “κάτω από το χαλάκι”, καλύτερα να μη βιαστείς να πάρεις χαλί για το νέο σας σπιτικό.how-to-move-in-with-her

Ναι, το “Home Sweet Home” έχει τις προϋποθέσεις του…