Αναζητάς μια μακροχρόνια, ευτυχισμένη σχέση ή αυτό ελπίζεις να πετύχεις στη σχέση που έχεις ήδη και ξαφνικά κοιτάς το κάδρο με το πτυχίο σου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ) που ελπίζω να μη φάνηκε αχρείαστο στη ζωή σου. Θυμάσαι ποιες ικανότητες πρέπει να διαθέτει ένας καλός μάνατζερ που θα μπορούσες να προσαρμόσεις και στη σχέση σου; Αν όχι, ήρθε η ώρα να ξεσκονίσεις τις γνώσεις σου. Κι αν οι σπουδές σου είχαν άλλο αντικείμενο, μην ανησυχείς, παρακάτω θα βρεις τις 5 βασικές ικανότητες και δεξιοτεχνίες που πρέπει να διαθέτει ένας καλός μάνατζερ που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στη σχέση σου:

1. Επικοινωνία

Προσπάθησε να γίνεις καλός ακροατής, να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου με ειλικρίνεια, περιόρισε την επικριτικότητα και προσπάθησε να στηρίζεις το ταίρι σου και να του εξηγείς τη δική σου οπτική γωνία αντί να προσπαθείς να την επιβάλλεις.

2. Επίλυση συγκρούσεων & Διαχείριση Στρες

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ζητάς συγγνώμη αλλά και να συγχωρείς. Όταν υπάρχει μεγάλη ένταση, δεν είναι κακό να είσαι ο πρώτος που θα υποχωρεί. Να θυμάσαι πως εκείνος που φωνάζει σχεδόν πάντα χάνει το δίκιο του. Προσπάθησε να είσαι εκείνος που παραμένει ψύχραιμος απέναντι στις καταστάσεις που μένει συγκεντρωμένος στο παρόν κι εστιάζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

3. Γνώρισε καλύτερα το ταίρι σου, όπως θα γνώριζες καλύτερα τον συνεργάτη του

Μαγείρεψε του το αγαπημένο του φαγητό. Λατρεύει τη τζαζ; Αγόρασε εισιτήρια για εκείνη τη συναυλία με το φοβερό κουαρτέτο που άκουσες στο ραδιόφωνο. Δείξε σε κάθε ευκαιρία πως τον/τη νοιάζεσαι και πως ξέρεις τις προτιμήσεις του/της.

4. Οξυδέρκεια

Γνωρίζοντας ποια είναι τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες του συντρόφου σου, ξέρεις σε ποια θέματα αξίζει να τον πιέσεις προκειμένου να βελτιωθεί. Δεν μπορείς να ζητήσεις από το ταίρι σου να κάνει κάτι που δεν έχει την ικανότητα. Αν είναι τόσο σημαντικό για εσένα τότε μάλλον αναζητάς κάποιον άλλο χαρακτήρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου από το να προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον και να τον φέρεις στα μέτρα σου.

5. Πνεύμα συνεργασίας

Τα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τη σχέση τους εγωιστικά και δεν ανταγωνίζονται τον/τη σύντροφό τους, έχουν την τάση να είναι πιο τρυφερά, να προσπαθούν συνεχώς να ευχαριστούν σεξουαλικά το ταίρι τους, να μοιράζονται χρόνο και αγαθά ακόμα και να φροντίζουν περισσότερο το σώμα και την εμφάνισή τους για να μη χαθεί το ενδιαφέρον.

Μπορεί ένα γνωστό τραγούδι να λέει πως «ο έρωτας δεν πάει πανεπιστήμιο» αλλά ποιος είπε πως η γνώση περιορίζεται μόνο σε ένα αντικείμενο;

Το παρόν άρθρο βασίστηκε σε αποτελέσματα έρευνας του Dr Epstein με συνεργάτες τους Regina Warfel and James Johnson που δημοσιεύθηκε στο psychologies.com