Είχα διαβάσει ένα άρθρο στο site της Telegraph για τον 30χρονο Κινέζο ιδιοκτήτη μιας εταιρείας Ίντερνετ, τον Gao Weilun ο οποίος μαζί με τους σχεδόν συνομήλικους φίλους του Zhang Ying και Shi Ying, αποφάσισαν να νοικιάσουν την πλαϊνή πρόσοψη ενός κτιρίου στο Πεκίνο προκειμένου να τοποθετηθεί εκεί αφίσα που απεικόνιζε φωτογραφία των ίδιων και μαζί αναγράφονταν οι τηλεφωνικοί αριθμοί τους και μία μικρή δήλωσή τους.

Ο σκοπός; Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gao Weilun στην εφημερίδα China Daily ‘’εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος και των περιορισμένων επιλογών μου δεν έχω χρόνο να βρω την κατάλληλη κοπέλα για εμένα’’ και δεν δίστασε να προσθέσει πως ‘’θεωρώ πως πρέπει να βρίσκουμε το κουράγιο να λέμε στους άλλους πως ψάχνουμε για τον έρωτα’’.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Weillun και οι φίλοι του πληρώνουν μηνιαίως 5000 βρετανικές λίρες ο καθένας, για αυτόν τον πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο έκθεσης διαθεσιμότητας.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που ο χρόνος μας έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που η αναζήτηση του έρωτα έχει μεταφερθεί στις κεντρικές λεωφόρους μιας πόλης ή υπάρχουν ακόμη μέρη που επισκεπτόμαστε καθημερινά και ενδείκνυται για την εύρεση της αδερφής ψυχής μας;

Ιδού μερικές προτάσεις πριν καταλήξετε να γίνετε αφίσα στην Κηφισίας:

Βγάλτε βόλτα τον σκύλο, αν έχετε ή αν κάνετε dog sitting (πιάνει και στα δύο φύλα)

Πηγαίνετε μόνοι σας για καφέ, ειδικά σε μεγάλες αλυσίδες, σίγουρα θα πετύχετε το μελλοντικό σας ταίρι να σκοτώνει τον χρόνο του μεταξύ ραντεβού ή μαθημάτων πίνοντας τον καφέ του, εκμεταλλευόμενο μια δωρεάν σύνδεση wi fi. Πως θα τον/την κάνετε να υψώσει το βλέμμα του από την οθόνη του laptop του/της; Χμμμ…αυτό θέλει περαιτέρω έρευνα.

Ξεκινήστε/πηγαίντε/ξανα-ξεκινήστε το γυμναστήριο. ΟΚ, δεν θα είστε στην καλύτερη σας εμφάνιση αλλά και τα αθλητικά ρούχα , όπως και τα γυμνασμένα κορμιά, έχουν την γοητεία τους.

Πίστες καρτ/πάρκο paintball: Νέα – γυναίκα – μόνη – ψάχνει σε μέρη όπου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο

Εκδηλώσεις οινογνωσίας: Και τα δύο φύλα αναζητούν μάλλον σοφιστικέ ταίρια με γνώσεις στο κρασί για ρομαντικές βραδιές μπροστά στο τζάκι παρέα με ένα καλό μπουκάλι Pinot Noir.

Καταστήματα τεχνολογίας: Θυμάστε το αγόρι στο καφέ που δεν απομακρύνει το βλέμμα του από την οθόνη του laptop, εδώ βάλτε βαθμό δυσκολίας 10, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Νέα – γυναίκα – μόνη – ψάχνει geek.

Εθελοντική ομάδα/ποδηλατοδρομίες στην πόλη: Και για τα δύο φύλα, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε νέες γνωριμίες.

Κινηματογραφικά φεστιβάλ/συναυλίες: Η τέχνη μας φέρνει πιο κοντά.

…και τέλος, ακολουθήστε την συμβουλή του Weillun και δηλώστε πως αναζητείτε τον έρωτα απλώς, κάντε τη δήλωσή σας σε πιο στενό κύκλο. Στην παρέα σας ας πούμε; Στο ταίρι του φίλου/φίλης σας; Το παραδοσιακό προξενιό μέσω κοινών φίλων είναι διαχρονικό!