Ας μας συγχωρήσουν οι εγκρατείς φίλοι και γνωστοί, αλλά το αλκοόλ το αγαπάμε και το παραδεχόμαστε με το χέρι στην καρδιά. Μπορεί το τσιγάρο να το κόψαμε και το φαγητό να το ελέγξαμε (ή έτσι νομίζουμε), αλλά εκείνο το χαμηλό ποτήρι με πάγο και ουίσκυ είναι από τις αμαρτίες που αρνούμαστε να απαρνηθούμε κρατώντας τη σαν τελευταίο προπύργιο της εργένικης ζωής μας. Το συμπαθέστατο χρυσαφί ρόφημα όχι μόνο ζεσταίνει επιτυχώς τον ουρανίσκο, αλλά καταφέρνει  με τρόπο μαγικό να κάνει τη βραδιά με τις φίλες πιο ενδιαφέρουσα, τον όχι και τόσο γοητευτικό νεαρό που κάθεται δίπλα μας στη μπάρα κουκλάκι ζωγραφιστό και τη μάνα μας λιγότερο βαρετή δίνοντάς μας δύναμη να αντέξουμε το γνωστό κήρυγμα χωρίς παράπονο.

Εκτός όμως από την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας και κατ’ επέκταση της κοινωνικής μας ζωής, το ποτό όταν ρέει άφθονο μπορεί να μας δημιουργήσει μία σειρά από αλυσιδωτά προβλήματα που καλό θα ήταν να μπορούσαμε να αποφύγουμε. Εμείς συνεχίζουμε να κρατάμε στο χέρι το απογευματινό μας απεριτίφ και με το άλλο σας παραθέτουμε δύο από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές που το αλκοόλ μας έχει κάνει να θέλουμε να εξαφανιστούμε από προσώπου γης.

Τον γνωρίσατε, σας γυάλισε και ευτυχώς για εκείνον σας ζήτησε να βγείτε έξω το επόμενο βράδυ. Το ξέρουμε πως νιώθετε αμηχανία, πως δεν είστε σίγουρες αν το σκισμένο τζιν είναι το κατάλληλο ρούχο για να τον μαγέψετε και το κόκκινο κραγιόν ίσως υπερβολικό για την περίσταση, όμως το λαϊκό άσμα “τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια” δεν έχει ενσαρκώσει τυχαία το κοινό αίσθημα των απανταχού καψούρηδων. Με το να πίνετε το ένα ποτό μετά το άλλο είστε ήδη κοντά στο τέλος αυτής της σχέσης και πιστέψτε μας είναι κρίμα να τερματίσετε τελευταία σε έναν αγώνα που τρέχετε μόνη. Τα μάτια σας αρχίζουν και βαραίνουν, οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του σημειώνουν χαρακτηριστική καθυστέρηση και τα μηνύματα στις φίλες σας έχουν πάρει φωτιά. Αν θέλετε να ζήσετε το end χωρίς το happy συνεχίστε και γιατί όχι καταλήξτε στο σπίτι του χωρίς ρούχα και φυσικά περαιτέρω απαιτήσεις, αν όχι αφήστε το ποτήρι κάτω κοιτάξτε τον στα μάτια και δείξτε του με τι κορίτσαρο πάει να μπλέξει.

Παντρεύεται ο κολλητός του (καιρός ήταν) και σας ανακοίνωσε πως θέλει να τον συνοδεύσετε στο ευτυχές γεγονός. Σχεδιάσατε το πιο παραμυθένιο φόρεμα, ρουφήξατε τα μάγουλα, ξεχάσατε για λίγο τα λαχταριστά burger αντικαθιστώντας τα με μπόλικα καρότα και ισιώσατε μαλλί κάνοντας ακόμα και τη Ραπουνζέλ να σκάσει από το κακό της. Είστε έτοιμη να αντιμετωπίσετε την αγοραφοβία σας(όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σας), την υψοφοβία (τα 16ποντα δεν είναι παίξε γέλασε), την υγρασία που κάνει  το πρόσωπό σας να μοιάζει με μάσκα από φτηνό πλαστικό και το κακό μάτι της τάχα μου κολλητής του που είναι έτοιμη να σβήσει το τσιγάρο της μέσα στο πιάτο σας. Τι γίνεται όταν ο έρωτας, ο βήχας και η αμηχανία δεν κρύβονται; Το ένα ποτό διαδέχεται το άλλο, ο σερβιτόρος γίνεται ο νέος σας επιστήθιος φίλος, τα ψηλοτάκουνά σας πετάγονται στον αέρα δίνοντας τη θέση τους σε μαύρες πατούσες και  το φουστάνι σας σηκώνεται απειλητικά όπως η φούστα του Mel Gibson στο Braveheart– ίσως με λιγότερη χάρη. Το ξέρουμε πως τα κίνητρά σας είναι αγνά, πως έχετε ανάγκη να διασκεδάσετε, να χορέψετε και να ερωτοτροπήσετε, όμως έχοντας συμπληρώσει μία ντουζίνα ουίσκυ και κάμποσα κοκτέιλ κινδυνεύετε να σας κάνουν πρόταση από το LidoPalace για μόνιμη απασχόληση και το αγόρι σας να κλειδωθεί στην τουαλέτα μήπως και γλιτώσει τον κατατρεγμό.

Συμβουλή προς ναυτιλομένους: αφήστε τα χορευτικά τύπου Cirque du soleil και όταν αντιληφθείτε πως παραπατάτε ενώ επαναλαμβάνετε εμμονικά τις ίδιες ατάκες ξανά και ξανά αποσυρθείτε ήσυχα στην πλησιέστερη γωνίτσα, πιείτε μπόλικο νερό και κάντε την προσευχή σας να μην καταλάβει πόσο έχετε μεθύσει ο λεγάμενος.