Η γυναικεία φιλία είναι υποτιμημενη. Στην ουσία η κολλητή μας αποτελεί το άλλο μας μισό, την αδερφή που είτε δεν είχαμε είτε ποτέ δεν θα κατάλαβε, τον πιο σκληρό κριτή και τον μεγαλύτερο θαυμαστή. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μια φιλία τελειώνει, δεν έχει κάτι άλλο να δώσει και τίποτα να διαπραγματευτεί. Και τότε είναι η ώρα εσύ και η φίλη σου να χωρίσετε. Τι πρέπει όμως να έχεις κατά νου πριν πεις το δικό σου αντίο;

1 Η αλλαγή δεν σημαίνει τέλος
Το γεγονός πως έχουν αλλάξει πράγματα μεταξύ σας δεν σημαίνει πως όλα θα πρέπει να τελειώσουν μαζί με την πολύχρονη φιλία σας. Οι αλλαγές είναι σημαντικές και αναπόφευκτες σε σχέσεις με μεγάλη ιστορία πίσω τους και καλό θα ήταν να τις δεχτείς και να τις εντάξεις στη ζωή σου και όχι να προσπαθείς να τις αποφύγεις επειδή δεν ήθελες να υπάρξουν εξαρχής. Και μετά από έναν χωρισμό  μπορεί η μεταξύ σας σχέση να πάρει νέα μορφή, δομή και διαστάσεις.

2 Δεν ήσασταν ποτέ ειλικρινής μεταξύ σας
Ούτε εκείνη με εσένα, ούτε εσύ με εκείνη. Κρύβατε πράγματα που ξέρατε πως θα εκνεύριζαν την άλλη, δεν ανοιγόσασταν σε μεγάλο βαθμό και κρατούσατε για τον εαυτό σας πιο πολλά από όσα θα έπρεπε. Το γεγονός όμως αυτό από μόνο του είναι ψυχολογικά κουραστικό, καθώς το να μην μπορείς ή να μην θέλεις να μιλήσεις ανοιχτά για ότι σε απασχολεί ίσως είναι πιο σοβαρό από όσο νόμιζες.

3 Η σχέση σας έχει κάνει το κύκλο της
Γιατί υπάρχουν και αυτά. Κάποιες σχέσεις πάνε μέχρι μια συγκεκριμένη στάση και όχι μέχρι την γραμμή τερματισμού και αν νόμιζες πως αυτό συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σου σχέσεις είσαι πολύ γελασμένη. Γιατί ακόμα και η σχέση σου με την κολλητή σου ίσως να μην έχει κάτι άλλο να δώσει, να εξελιχθεί λίγο παραπάνω, να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο. Μπορεί να πηγαίνει μέχρι εκεί και να μην έχει κάτι άλλο. Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι φυσιολογικό.