Δεν χρειάζονται ευγένειες. Ναι ήταν μαλ***ας και σου έκανε τη ζωή πολύ δύσκολη. Αισθάνεσαι άσχημα που τον άφησες να σου προκαλέσει τόσο πόνο και να σου χαραμίσει τόσο πολύτιμο χρόνο. Ωστόσο κάθε τι στη ζωή είναι εμπειρίες και ακόμα και απ΄ αυτή την περίπτωση θα σου μείνουν πράγματα. Το πάθημα γίνεται μάθημα λέει ο σοφός λαός και ιδού τα κέρδη που θα σου αφήσει η σχέση σου με τον πρώην ανεκδιήγητο!

Τώρα ξέρεις να εκτιμάς τους καλούς άντρες. Ξέρεις εκείνους που ναι μεν σου άρεσαν αλλά σε έπιανε μόνιμα το ανικανοποίητό σου και έλεγες “άστον, θα βρω άλλον καλύτερο, ένα λίγο πιο “κακό” αγόρι”. Και ξαφνικά θυμάσαι τι ωραία που είναι να σε συνοδεύουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού σου, να σου μιλάνε σαν άνθρωποι και όχι σαν φουσκωμένα παγώνια και να σέβονται την άποψή σου.

Η οικογένειά σου θα σε εκτιμήσει περισσότερο από ποτέ. Εκεί που απορούσαν πως ήσουν με αυτόν τον απερίγραπτο τύπο που δεν σου άξιζε, πλέον θα βλέπουν μία ολοκαίνουργια κόρη που ξέρει να διακρίνει καλύτερα το καλό στους ανθρώπους και την ηλιθιότητα σ’ εκείνους που δεν έχουν ιδέα για τη ζωή και ποια είναι η θέση τους σ’ αυτή.

Θα μάθεις για σένα όσα δεν είχες μάθει ποτέ. Είναι η καλύτερη ενδοσκόπηση που μπορείς να κάνεις, η μεγάλη ευκαιρία να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να βρεις γιατί έγιναν αυτά που έγιναν, γιατί τα επέτρεψες να γίνουν και τι θα πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα για να μην ξανασυμβούν. Είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό τεστ, δυσάρεστο το πως προκύπτει, πολύτιμο το πως θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω στη ζωή σου.

Ο νέος σου φίλος θα αισθάνεται βασιλιάς! Όταν θα σε προσέχει και θα σε φροντίζει, το “ευχαριστώ” που θα του λες, θα είναι με τέτοιο τρόπο που θα τον γεμίζει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει να είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε σένα και στη σχέση σας. Θα έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτά!

Θα έχεις να λες τρομερές ιστορίες. Και θα τις λες στις φίλες σου, και που ξέρεις, μπορεί να τις σώσεις κιόλας να μην πέσουν σε ανάλογες ατυχέστατες περιπτώσεις! Και σίγουρα όταν θα τις θυμάστε -αφού θα έχει περάσει λίγος καιρός και δεν θα σε πονάει τόσο- θα ρίχνετε πολύ γέλιο ενώ τον θάβετε!

Βγήκες απ’ όλο αυτό πιο δυνατή. Το βασικότερο όλων. Πλέον ξέρεις πότε πρέπει να λες “αρκετά” και με μία μόνο ματιά να δίνεις στον σύντροφό σου να καταλάβει μέχρι που έχει δικαίωμα να απλώσει τον εγωισμό του. Τώρα ξέρεις πότε πρέπει να σηκώσεις τον τόνο της φωνής σου, να υπερασπιστείς τη γνώμη σου. Δεν θα ανεχθείς ποτέ ξανά άδικη παρατήρηση και δεν θα σταθείς ποτέ ξανά δίπλα σ’ ένα άτομο που δεν ξέρει τι σημαίνει “σεβασμός”.