Οργασμός αυτός ο φίλος, αυτό το αίνιγμα και το άλυτο μυστήριο της γυναικείας φύσης. Τον έχεις, δεν τον έχεις, τον προσποιείσαι, τον αναζητάς! Τι φταίει και δεν έρχεται; Γιατί είσαι μία από αυτές τις γυναίκες που δυσκολεύεται πολύ να απολαύσει 100% την ερωτική επαφή;

Όταν μία στις 10 γυναίκες πάσχει από την επονομαζόμενη ανοργασμία υπάρχουν παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί και είναι: ιατρικά αίτια όπως ο διαβήτης, νευρολογικές ασθένειες, ορμονολογικές διαταραχές  αλλά και ψυχολογικοί όπως  το στρες ή το ιστορικό κακοποίησης.

Έρευνες υποστηρίζουν οτι οι γυναίκες από 20 έως 30 ετών δεν έχουν την πολυτέλεια του οργαμσού επειδή δεν έχουν παίξει με το σώμα τους, δεν το έχουν εξερευνήσει και δεν έχουν ανακαλύψει στάσεις και τρόπους που τις βοηθάνε να έρθουν σε κορύφωση.

Στις γυναίκες άνω των 30 ετών ο οργασμός είναι πιο εύκολος επειδή υπάρζει εμπειρία και έχουν “γράψει” χιλιόμετρα σε κρεβάτια και ερωτικούς συντρόφους και ξέρουν τη ζητάνε.

Όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ακολουθούν οι πιο σημαντικές αιτίες που δεν σε αφήνουν να ευχαριστηθείς με σώμα και ψυχή!

Οργανικά αίτια: Αν και κάποιες ουσίες βοηθάνε τη διάθεση μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο. Ορισμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης  σε συνδυασμό με το αλκοόλ επηρεάζουν το νευρικό σύστημα με συνέπεια οι γυναίκες να μην έχουν οργασμό.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση: “Η κορύφωση έχει να κάνει με το αν έχεις την αυτοπεποίθηση να αφεθείς” σημειώνει η Μάριαν Μπράντον, PhD., μία από τους συγγραφείς του Reclaiming Desire (Διεκδίκησε εκ νέου την επιθυμία).

Ψυχολογικά αίτια: Με πρώτη και καλύτερη την κατάθλιψη

Τραυματισμένο παρελθόν: Έχεις βιώσει μία τραυματική εμπειρία που σου έχει προκαλέσει φόβο και άγχος. Αυτά έρχονται στην επιφάνεια και επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική κορύφωση.

Τα ένοχα αισθήματα: «Οι γυναίκες που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια όπου η συζήτηση για το σεξ ήταν ταμπού μπορεί να μη νιώθουν ότι δικαιούνται την απόλαυση» τονίζει η Πάτι Μπράιτον PhD., συγγραφέας του βιβλίου The Art of Sex Coaching (Η τέχνη της σεξουαλικής συμβουλευτικής).

Η έλλειψη της επικοινωνίας: Κλειδί για την επιτυχία είναι ο διάλογος, η έκφραση και η κατανόηση από την πλευρά του συντρόφου…Σε αυτό το παιχνίδι παίζουν δύο και η ομάδα πάντοτε κερδίζει!