Φίλοι άντρες, θέλετε να βρείτε κοπέλα; Ίσως τότε να παραλείψετε από το online προφίλ σας ότι έχετε και γάτα ως κατοικίδιο. Από πρόσφατη έρευνα προκύπτει ότι οι γυναίκες δεν προτιμούν τους άντρες με γάτες. Στην έρευνα οι συμμετέχουσες έπρεπε να πουν ναι ή όχι σε φωτογραφίες αντρών που ενδεχομένως να επέλεγαν ως συντρόφους. Στις φωτογραφίες αντρών με γάτες, οι περισσότερες απάντησαν «όχι»,

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το συμπέρασμα ήταν ότι εάν άντρες έχουν φωτογραφίες με γάτες στα social media, ενδεχομένως να μην προσελκύσουν γυναίκες. Το συμπέρασμα είναι ότι οι απαντήσεις αυτές οφείλονται στο κατάλοιπο του κοινωνικού στερεότυπου ότι οι άντρες που εμφανίζονται να είναι ευαίσθητοι, όπως π.χ. να αγκαλιάζουν μία γάτα, λαμβάνονται ως λιγότερο «αρρενωποί».

άντρες με γάτες

Οι φωτογραφίες των αντρών χωρίς τις γάτες, δέχτηκαν πολλά περισσότερα «ναι» από τις άλλες.

Άντρες με γάτες και η άρνηση των γυναικών να βγουν ραντεβού μαζί τους

Όταν οι ερευνητές έδειξαν φωτογραφίες των αντρών χωρίς τις γάτες, το 38% των γυναικών απάντησαν ότι θα μπορούσαν να βγουν ραντεβού μαζί τους. Ωστόσο, όταν ο ίδιος άντρας ήταν σε φωτογραφία που κρατούσε μία γάτα, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 33%. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των γυναικών που απάντησε ότι δεν θα έβγαιναν ποτέ ραντεβού μαζί του, ανέβηκε από το 9% στο 14%.
Στην έρευνα συμμετείχαν 708 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 24. Οι αρνητικές απαντήσεις τους δεν είχαν να κάνουν με προσωπική αντιπάθεια προς τα αιλουροειδή, μα με την έμμεση αντίληψη ότι οι άντρες που έχουν σκύλους είναι πιο αρρενωποί και λιγότερο ευαίσθητοι από εκείνους που έχουν γάτες. Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι τα στερεότυπα για τους ιδιοκτήτες γατών και σκύλων υπάρχουν ακόμη στην κοινωνία μας.
Επίσης, οι απαντήσεις ήταν διαφορετικές εάν η συμμετέχουσα προτιμούσε εν γένει τις γάτες ή τους σκύλους. Οι περισσότερες από εκείνες που προτιμούν τους σκύλους, είπαν όχι στους άντρες που κρατούν γάτες. Πολλές έχουν συνδυάσει τους σκύλους με πιο αρρενωπή συμπεριφορά, κάτι που ακόμη προτιμάται όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουν σύντροφο.

Εσείς θα λέγατε το «ναι» σε έναν άντρα με γάτα; ‘Η προτιμάτε τους σκύλους;

άντρες με γάτες