Η σεξουαλική απελευθέρωση μπορεί να ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’60, αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως το φλερτ, οι σχέσεις, το σεξ δεν αντιμετωπίζονταν συντηρητικά. Η γυναίκα συχνά είχε μοναδικό στόχο τον γάμο, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν ως αρρώστια, το σεξ το ευχαριστιούνταν μόνο οι άντρες και μια γυναίκα single άνω των 25 ήταν είτε γεροντοκόρη είτε «ελευθέρων ηθών».

Διαβάστε μερικές από τις πιο αστείες συμβουλές που βρήκα στο trutv.com (μόνο ως «αστείες» μπορούν να αντιμετωπισθούν) κι ας χαρούμε όλοι μαζί για τα στερεότυπα που γκρέμισε η σεξουαλική απελευθέρωση:

“Όταν ένας άντρας φτάνει στην κορύφωση, ένα μικρό βογγητό από εσάς (τη γυναίκα) τον ενθαρρύνει κι είναι αρκετό για να δείξει και τον ενθουσιασμό που ενδεχομένως να έχετε” από το βιβλίο «The Good Wife Guide, a Home Economics textbook» (1961)

Γυναίκες, προσέξτε, μόνο ένα μικρό βογγητό επιτρέπεται, αν βέβαια σας ευχαριστεί η σεξουαλική πράξη, διαφορετικά πιάστε ένα περιοδικό, ξεκινήστε ένα εργόχειρο, βάψτε τα νύχια σας…πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του σεξ!

“Οι έξυπνες γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τα φιλιά στο λαιμό, κρατούν τη κουβέντα ζωντανή γύρω από θέματα που ενδιαφέρουν τον καβαλιέρο της μέχρι να τη συνοδεύσει στη πόρτα της και να τον αποχαιρετήσει με ένα χαριτωμένο αντίο πριν μπει μέσα στο σπίτι.” από το βιβλίο «The Art of Dating» της Evelyn Millis Duvall (1967)

Είναι απλό, μιλήστε για ποδόσφαιρο και μπαντιλίκια και εκείνος θα ξεχαστεί τελείως!

“Μην αισθάνεστε πως δεν πρόκειται να σας ξαναζητήσει σε ραντεβού αν δεν τον φιλήσετε ή ότι πρέπει να ανταποδώσετε επειδή σας κέρασε την κόκα κόλα και το χάμπουργκερ. Δεν είναι υψηλό το αντίτιμο, ακόμα κι αν πήρατε μεγάλο μέγεθος κόκα κόλα.” από το βιβλίο «Charm for Young Women» της Anne Culkin (1963)

Εδώ δημιουργούνται ερωτήματα:

1. Τι γίνεται αν πάρετε μαζί με το χάμπουργκερ και πατάτες. Μήπως είναι μεγάλη η υποχρέωση;

2. Τι γίνεται αν πραγματικά θέλετε να τον φιλήσετε;

3. Τι γίνεται αν η γυναίκα είναι οικονομικά ανεξάρτητη και παρόλο που εκτιμά το κέρασμα θέλει κάποια στιγμή για λόγους ευγένειας να ανταποδώσει.

“Η σχέση ανάμεσα σε μία ιερόδουλη και έναν πελάτη είναι σαν αυτή που έχει ένας σύζυγος με τη γυναίκα του. Οι παντρεμένοι άντρες δωροδοκούν τις γυναίκες προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλουν με δώρα. Σκεφτείτε τη σύζυγο ως την πόρνη που απλώς βρίσκεται σε συνεχή υπηρεσία” από επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Playboy. τον Οκτώβριο του 1969.

Ο ευφάνταστος συσχετισμός συζυγικής ζωής με την πορνεία σύμφωνα με την άποψη ενός αναγνώστη του “Playboy” που άξιζε να δημοσιευθεί το 1969.

“Πείτε του πως οι ώμοι του φαίνονται σφιγμένοι και πως θα πρέπει να κάνει κυκλικές κινήσεις. Δείξτε του πως γίνεται η άσκηση, επειδή όταν οι ώμοι σας είναι στητοί και προς τα πίσω, φαίνεται πιο ωραίο το στήθος σας” από το βιβλίο «Source: How To Get a Teen-Age Boy and What To Do With Him When You Get Him» της Ellen Peck (1969)

Η σωστή στάση σώματος είναι σημαντική μόνο επειδή κάνει το ντεκολτέ σας πιο ποθητό! Δεν χρειάζεται γενικά να κάνετε ασκήσεις για την πλάτη και τους ώμους, μόνο μια μικρή επίδειξη κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Μην κουράζεστε κιόλας!

“Το να είναι single, δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες να πάνε σε ένα μέρος δίχως συνοδεία και να μην αισθάνονται ως η «ελευθέρων ηθών» της πόλης. Σας δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσετε πως υπάρχουν εκατοντάδες εκεί έξω που είναι εξίσου δυστυχισμένες με εσάς.” από το περιοδικό «Mademoiselle» (Ιούνιος 1968)

Είστε single και βγαίνετε έξω; Πολύ καλά κάνετε γιατί σας δίνετε η ευκαιρία να βγείτε έξω όχι για να διασκεδάσετε, αλλά για να συνειδητοποιήσετε πόσο χάλια είναι που είστε μόνη ενώ ταυτόχρονα, δεν σας παρεξηγεί κανείς γιατί δεν βγήκατε έξω για να περάσετε καλά και να φλερτάρετε, αλλά για να παρατηρήσετε όσους είναι το ίδιο δυστυχισμένοι με εσάς!

“Μπορεί να θέλετε να σας φιλήσει ο συνοδός σας ακόμα κι αν δεν είστε σίγουρη πως το θέλει κι εκείνος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάζετε επίμονα τα χείλη του. Θα ενδώσει και θα σας φιλήσει.” από το βιβλίο «Boys and Other Beasts» της Barbara Lang (1965)

Καταρχάς, ας αισθανθούμε δέος που μία συγγραφέας τόλμησε να γράψει το 1965 πως μια γυναίκα μπορεί να θέλει να φιληθεί. Ακόμα κι αν εκείνος δεν αισθάνεται έλξη για εσάς, μην ανησυχείτε, απλώς κοιτάξτε τον στα χείλη. Εκείνη τη στιγμή λειτουργεί ένα ξόρκι που τον κάνει να σας θέλει και να σας φιλήσει.

Να θυμηθώ να τσεκάρω πόσους ασθενείς είχαν τα τρελοκομεία τη δεκαετία του ’60!