Το πρώτο ραντεβού με κάποιον που σου κάνει κλικ είναι υψίστης σημασίας καθώς είναι καθαρά αναγνωριστικό και ευκαιρία για δεύτερο. Αν κάτι πάει στραβά η αποτυχία είναι δεδομένη και δε θα υπάρξει καμία πιθανότητα για περαιτέρω επαφή.

Ξέρω πως ήδη σε άγχωσα με τις δύο πρώτες προτάσεις. Όμως, στην ουσία, θέλω να σου δώσω όλα τα εφόδια να πάνε τα πάντα άψογα ώστε να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις. Ξέρω και θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω όλα τα μυστικά ενός καλού ραντεβού και μια σωστής προετοιμασίας ώστε να τον αφήσεις άφωνο.

Φυσικά, δεν υπάρχει εγχειρίδιο που αν το ακολουθήσεις πιστά θα έχει δεδομένη την επιτυχία, όμως όσο πιο σωστά κινηθείς και όσο λιγότερο άγχος έχεις οι πιθανότητες για θετική έκβαση είναι με το μέρος σου.

Τα do & τα don’t

DO

 1. Πρόσεξε τι θα φορέσεις καθώς δεν πρέπει να φανεί πως έχεις προσπαθήσει υπερβολικά, καθώς  δείχνει άγχος και ανασφάλεια. Φόρεσε κάτι κομψό αλλά όχι κραυγαλέο που να το υποστηρίζεις.
 2. Πήγαινε αν θέλεις στο κομμωτήριο για χτένισμα και μακιγιάζ αλλά ζήτησε να σου κάνουν ένα αποτέλεσμα όσο γίνεται πιο φυσικό.
 3. Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και γίνε ευχάριστη. Μη μονοπωλείς τη συζήτηση αλλά και μην είσαι μουγκή σαν ψάρι. Οι άνθρωποι που είναι “περιβόλι” είναι πάντα επιθυμητοί.
 4. Πρόσεχε τη γλώσσα του σώματός σου καθώς περνά χωρίς να το θέλεις μηνύματα.
 5. Να είσαι συνεπής στις αξίες σου και όσα έχετε ήδη πει  και στην ώρα σου.

DON’T

 1. Μην κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου ή το κινητό σου.
 2. Μην κοιτάς όσους μπαίνουν ή βγαίνουν αλλά συγκεντρώσου στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.
 3. Μην του μιλάς λες και είστε κολλητοί. Για να υπάρξει χημεία δεν πρέπει να αισθανθεί πως έχει δίπλα του το “Μπάμπη” αλλά εσένα.
 4. Μη χαχανίζεις σα χαζή. Οι άντρες εκλύονται μόλις λίγα λεπτά από τις Barbies.
 5. Μην μιλάς για προβλήματα ή τα κουτσομπολιά της παρέας σου. Η συζήτηση πρέπει να είναι ουδέτερη και γενικού ενδιαφέροντος.
 6. Μη δείχνεις ξελιγωμένη αλλά ούτε και παγοκολόνα.
 7. Μην ρωτήσεις ποτέ φεύγοντας αν θα υπάρξει άλλο ραντεβού ή πώς του φάνηκες καθώς δεν είσαι σε interview.
 8. Άσε την πρωτοβουλία μια δεύτερης συνάντησης σε εκείνον. Αν δε σε καλέσει θα πει πως θα πρέπει να ρίξεις τα δίχτυα σου αλλού. Η θάλασσα είναι γεμάτη ψάρια και σίγουρα ένα θα πέσει στο δίχτυ σου σύντομα.