Μία από τις πιο ρομαντικές χειρονομίες που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό, έλαβε χώρα στην πόλη της Νέας Υόρκης, όταν άντρας έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του ενώ είχαν βγει με το πρόσχημα να παρακολουθήσουν το πέρασμα του σπάνιου κομήτη Neowise. Όταν ο κομήτης έκανε την εμφάνισή του και δημιούργησε το πιο ρομαντικό νυχτερινό τοπίο, τότε της έκανε την ερώτηση: «Θέλεις να με παντρευτείς;».

Ο 33χρονος John Nicotera και η 26χρονη Erica Pendrak, συζούσαν ήδη για 1,5 χρόνο πριν εκείνος κάνει την πρόταση. Ο John ήθελε να ζητήσει από την Erica να γίνει γυναίκα του από τα περασμένα Χριστούγεννα, όμως η καραντίνα ανέβαλε τα σχέδιά του. Καθώς στην Αμερική δεν μπορεί κανείς ακόμη να επισκεφτεί τα καλά εστιατόρια λόγω καραντίνας, ο 33χρονος βρήκε την τέλεια συγκυρία για να ζητήσει από την κοπέλα του να γίνει γυναίκα του και να μοιραστούν την υπόλοιπη ζωή τους. Ο John είχε μία και μοναδική ευκαιρία να κάνει το σχέδιο του πραγματικότητα καθώς ο κομήτης Neowise φαίνεται από την γη μία φορά κάθε 6,800 χρόνια.

πρόταση γάμου κομήτης

Η τέλεια συγκυρία για την πιο ρομαντική πρόταση γάμου 

O John αγαπάει πολύ την αστρονομία και συχνά μοιράζεται το πάθος του με την κοπέλα του. Αρχικά, είχε σχεδιάσει να της κάνει πρόταση γάμου στην λίμνη Crater στο Όρεγκον, όμως από την στιγμή που δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, έπρεπε να βρει άλλη λύση. Τότε, το πέρασμα του κομήτη έγινε το τέλειο σκηνικό για να κάνει την μεγάλο κίνηση.

Όταν έμαθε τα σχέδιά του, ο φίλος του John, ο φωτογράφος Tim Leach προσφέρθηκε να βρεθεί στο σημείο και να αποθανατίσει με τον φακό του την συγκινητική στιγμή.

Όταν ο John γονάτισε και έβγαλε το δαχτυλίδι από την τσέπη του, η Erica έχυσε δάκρυα χαράς πριν πει το «ναι». Βέβαια, έπρεπε να περιμένουν λίγη ώρα μέχρι να φιληθούν και να αγκαλιαστούν για τα χαρμόσυνα νέα, καθώς ο John την ενημέρωσε ότι ο Tim είναι εκεί και τους βγάζει φωτογραφία. Για να φανεί στην φωτογραφία και ο κομήτης, έπρεπε να περιμένουν αρκετά δευτερόλεπτα ώστε να μην βγει κουνημένη, λόγω του long exposure.

H Έρικα δήλωσε στο CNN: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που ο Τιμ ήταν εκεί να αποθανατίσει την στιγμή. «Πάγωσε» την καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Είναι κάτι παραπάνω από μία απλή ανάμνηση».