Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου που κατά τον 3ο μ.Χ αιώνα τελούσε ως ιερέας μυστικούς γάμους ανάμεσα σε ερωτευμένους σε μια εποχή που ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β΄ έθεσε τον γάμο εκτός νόμου για τους νεαρούς άντρες κάποιας ηλικίας ή κλάσης. Η συγκεκριμένη γιορτή δημιουργεί ανάμικτα αισθήματα στον κόσμο.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως αποτελεί ένα δημιούργημα των marketers για να επωφελείται το εμπόριο ενώ αρκετοί singles προτιμούν να σβήσουν τη συγκεκριμένη μέρα από το ημερολόγιο τους.

Ας δούμε για ποιους λόγους μπορεί – ειδικά ένας single– να μισήσει τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου:

  • Σου θυμίζει πως είσαι μόνος
  • Φέτος, πέφτει Kυριακή… που σημαίνει πως είτε θα αψηφήσεις τη γιορτή και θα βγεις κανονικά έξω για φαγητό/ποτό ή θα μείνεις σπίτι και θα κάνεις το τραπέζι στον εαυτό σου με πίτσα, πατατάκια και σοκολάτες.
  • Δεν σου αρέσει το κόκκινο και το ροζ
  • Αν βρίσκεσαι σε περίεργη φάση με έναν τύπο που βγαίνετε αλλά δεν έχετε σχέση και γενικά η κατάσταση σας αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, η συγκεκριμένη μέρα ίσως να τονίσει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως δεν έχεις ιδέα προς τα πού πηγαίνει (αν πηγαίνει) αυτή η σχέση.
  • ‘’Always, look on the bright side of life’’, τραγουδούσαν οι Monty Python οπότε σκέψου πως σε μια εποχή οικονομικής κρίσης επιχειρήσεις όπως τα ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κοσμηματοπωλεία, εστιατόρια θα έχουν μια ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους.

Συχνά κάποια πράγματα είναι περισσότερο διογκωμένα στα μυαλό μας. Έτσι, δεν χρειάζεται τη συγκεκριμένη μέρα να διαλέξεις Valentine ή Anti-Valentine στρατόπεδο.