Αν η σχέση σας είναι ήδη στην αρχή ή στη μέση και φοβάσαι ότι βαδίζει ολοταχώς προς το τέλος της, επειδή υπάρχει το φάντασμα της πρώην τσέκαρε τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι είναι ώρα να αποχωρήσεις σαν κυρία και να μην περιμένεις να συμβεί το… «θαύμα».

Κρατάει τα δώρα που του έχει αγοράσει, ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιεί!

Για κάθε τι που δεν χρησιμοποιεί, αλλά αρνείται πεισματικά να πετάξει κρύβεται ένας συναισθηματικός λόγος πίσω από αυτό. Κυρίως αν έχει έρθει από «αυτή» και υπάρχει ακόμα σαν αντικείμενο στη ζωή του, πίστεψε με υπάρχει και στην καρδιά του, όχι το αντικείμενο αλλά η ίδια!

Η φιλία με την πρώην!

Όχι, όχι αυτό σίγουρα δεν πρέπει να το προσπεράσεις! Αν αυτή η πρώην, έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στον άνθρωπο σας, όποτε τον χρειαστεί απλά και μόνο επικοινωνώντας μαζί του, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει σταματήσει να κατέχει και την πρώτη θέση στην καρδιά του.

 

Τη μισεί για τη στεναχώρια που του προκάλεσε!

Όλοι έχουμε πληγωθεί και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι! Αλλά κάποια στιγμή η στεναχώρια γίνεται απλή ευγνωμοσύνη για το μάθημα που πήραμε και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να γίνουμε όλο και καλύτεροι. Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος, αλλά η απάθεια. Το μίσος είναι μόνο αγάπη σε φάση άρνησης…

Διακοπές για τρεις με το φάντασμα της πρώην ανάμεσα σας!

Αν σε κάθε στενάκι που περπατάτε αγκαλιά φροντίζει να σου υπενθυμίζει (ίσως και άθελα του)… «Εγώ με την…… συνηθίζαμε να περπατάμε έτσι ή πηγαίναμε μετά εκεί για φαγητό ή κοιμόμασταν πάντα αγκαλιά κ.λπ.», μάζεψε τη βαλιτσούλα σου και γύρισε σπίτι σου. Διακοπές για τρεις δε θα κάνεις σε καμία περίπτωση, άστον μόνο του στον πόνο του λοιπόν!

Αν σχολιάζει ακατάπαυστα!

Να έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου σε αυτή τη κατηγορία. Η δυσαρέσκεια μπορεί να έρθει σε μορφές όπως «Ναι μωρέ αυτή που δε με νοιάζει πως την λένε» και καλά! Ξέρει πως την λένε και τον πονάει και εσύ όμως δεν είσαι νοσοκόμα του, να τον φροντίσεις για να μη πονάει, πίσω στη μαμά του λοιπόν τώρα που είναι και νωρίς.