Δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να είσαι ευτυχισμένη. Πολλές φορές η αναζήτηση συντρόφου μας γίνεται αυτοσκοπός και καταλήγουμε να είμαστε με έναν άνθρωπο που μπορεί να μην μας καλύπτει σε διάφορους τομείς μονο και μόνο για να έχουμε σχέση. Η σχέση μπορεί να μας προσφέρει πολλά καλά όπως σεξ, παρέα, συντροφικότητα και ψυχαγωγία, αλλά αυτά μπορείς να τα βρεις ακόμα και αν είσαι single.

Μπορεί να είναι η πίεση της κοινωνίας ή ο φόβος της μοναξιάς αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν είναι πλέον προϋπόθεση να είσαι παντρεμένος ή δεσμευμένος για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση που συνοδεύει την εργένικη ζωή, αλλά και αρκετά θετικά οφέλη που πρέπει να επικεντρωθείς.

Επενδύεις περισσότερο σε φιλίες
Η δημιουργία κοινωνικών δεσμών είναι απαραίτητες για τον άνθρωπο. Το να είσαι μέλος μιας παρέας, μιας κοινότητας βοηθά στην ψυχική σου υγεία. Όταν δεν είσαι σε σχέση έχεις παραπάνω χρόνο και ανάγκη να επενδύσεις στους φίλους σου. Οι άνθρωποι εκτιμούν όταν τους σκέφτεστε και ένα τηλεφώνημα μπορεί να κάνει πολλά για να ενισχύσει τη σχέση σας μαζί τους.


Κάνεις πλάνα για το μέλλον
Όταν είσαι μονός σου έκτος οτι έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφτείς και να οργανώσεις τα σχέδια σου, είσαι και πιο “ελεύθερος” να τα πραγματοποιήσεις. Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση σκέφτεσαι κατά πόσο θα πρέπει να τροποποιήσεις αυτά που θέλεις για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Καλλιεργείς τα χόμπι σου
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς και μέσα απο αυτή σου την ενασχόληση να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και ίσως τα κρυφά σου ταλέντα. Ένα χόμπι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον μπορεί να σε γεμίσει με τον καλύτερο τρόπο και να βοηθήσει σημαντικά την ψυχολογία σου. Μπορείς να δοκιμάσεις από ένα άθλημα μέχρι μαγειρική και ζωγραφική, και σίγουρα θα βρεις το κατάλληλο για εσένα.