;Είτε θέλεις να βελτιώσεις τη σχέση σου με το αγόρι σου είτε αναρωτιέσαι αν κάποιος είναι ο άντρας της ζωής σου, το εννεάγραμμα είναι ένας τρόπος να καταλάβεις με ποιους ταιριάζεις και με ποιους όχι.

Σύμφωνα με το εννεάγραμμα, ένα σύστημα που εξηγεί τις διαφορετικές προσωπικότητες των ανθρώπων ανάλογα με το πώς συμπεριφέρονται στους άλλους και στον εαυτό τους, υπάρχουν 9 διαφορετικές προσωπικότητες. Ενώ οι περισσότεροι έχουμε στοιχεία και από τις 9 κατηγορίες, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που υπερτερούν.

Ανακάλυψε πρώτα τον τύπο της προσωπικότητάς σου για να δεις με ποιον τύπο άντρα ταιριάζεις:

1.O τελειομανής: Έχεις υψηλά standards, συχνά ασκείς κριτική στον εαυτό σου και στον σύντροφό σου και θέλεις να βελτιώσεις τους ανθρώπους και τον κόσμο. Μερικές φορές σε κατηγορούν επειδή θέλεις όλα να περνούν από το χέρι σου και είσαι επικριτική.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο οπτιμιστής

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο ρομαντικός

 

2.Ο βοηθών/ ο δότης:Βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου, δυσκολεύεσαι να δεχτείς τα ‘δώρα’ και την βοήθεια των άλλων, είσαι καλή ακροάτρια και συχνά κρύβεις τα συναισθήματά σου. Έχεις ανάγκη από την αγάπη των άλλων και πολλές φορές θα πεις ψέματα στον εαυτό σου μόνο και μόνο για να μην χάσεις τον έρωτα.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο ηγέτης

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο ρομαντικός

 

3.Ο καριερίστας/ αυτός που αναζητά την επιτυχία:Παίρνεις επιβεβαίωση μέσω της επιτυχίας, έχεις κίνητρα και φιλοδοξίες και στον έρωτα δύσκολα δένεσαι με κάποιον. Είσαι αποτελεσματική, ανταγωνιστική και δίνεις περισσότερη σημασία στη δουλειά από ότι στην προσωπική σου ζωή.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο οπτιμιστής

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο ειρηνοποιός

 

4.Ο ρομαντικός:Είσαι συναισθηματική και χρειάζεσαι την προσοχή των άλλων. Εξιδανικεύεις τη σχέση σου, είσαι τρυφερή και δημιουργική. Σε μια σχέση αναζητάς την κατανόηση αλλά και την διαρκή παρουσία του συντρόφου σου. Έχεις πολλές κατακτήσεις.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο τελειομανής

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο βοηθών

 

5.Ο παρατηρητής:Έχεις περιέργεια και θέλεις πάντα να καταλαβαίνεις την παραμικρή λεπτομέρεια. Είσαι μοναχικός τύπος και δύσκολα έρχεσαι κοντά με κάποιον σε μια σχέση. Είσαι ανεξάρτητη και αυτάρκης, είσαι έξυπνη και πεισματάρα.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο οπτιμιστής

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο ηγέτης

 

6.Ο πιστός:Θέλεις να νιώθεις ασφάλεια, δεν σου αρέσουν οι αλλαγές και αναζητάς συνέχεια την επιβεβαίωση. Είσαι ανασφαλής, πιστή, αξιόπιστη και υπεύθυνη, αλλά δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τους άλλους,

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο ειρηνοποιός

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο καριερίστας

 

7.Ο οπτιμιστής:Βαριέσαι εύκολα σε μια σχέση και θέλεις να έχεις την ελευθερία σου. Σου αρέσει να περνάς καλά, είσαι ανυπόμονη και αποφεύγεις τις αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις. Είσαι αυθόρμητη και έχεις επαναστατικό πνεύμα.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο παρατηρητής

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο τελειομανής

 

8.Ο ηγέτης/ ο αρχηγός/ ο προστάτης:Συχνά είσαι επιθετική, ιδιαίτερα όταν θέλεις οι άλλοι να σε ακούσουν. Θέλεις να περνούν όλα από το χέρι σου και δεν σε φοβίζει τίποτα. Σου αρέσει η ευθύτητα.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο βοηθών

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο παρατηρητής

 

9.Ο ειρηνοποιός:Θέλεις να αποφεύγεις τις διαφωνίες και προσπαθείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Θέλεις όλοι να τα πηγαίνουν καλά, είσαι γενναιόδωρη, ανοιχτόμυαλη και πεισματάρα.

Ο καλύτερος σύντροφος για σένα: Ο καριερίστας

Ο χειρότερος σύντροφος για σένα: Ο πιστός

ΠΗΓΗ: Yourtango.com