Μια σταθερή σχέση έχει να σου προσφέρει πολλά. Απο την μια η συντροφιά και η ηρεμία ότι έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να μοιράζεσαι τις ωραίες αλλά και τις άσχημες στιγμές, απο την άλλη όμως οι μακροχρόνιες σχέσεις πέφτουν στην παγίδα της ρουτίνας. Όση αγάπη και να υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού η ρουτίνα είναι μια κατάσταση η οποία μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην σχέση, εάν δεν κάνετε κάτι για αυτό. Η βαρεμάρα δεν περνάει απο μόνη της, για να ανανεώσετε την σχέση σας και να καταπολεμήσετε τη φθορά που καλλιεργείται με το πέρασμα του χρόνου πρέπει να είστε συνειδητοποιημένοι στο τι θέλετε και να πάρετε απόφαση οτι χρειάζεστε μια αλλαγή.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Εάν δεν είμαστε εμείς καλά με τον εαυτό μας πιθανόν να μην είμαστε καλά και με την σχέση μας. Για να είναι ένα ζευγάρι καλά, πρέπει ο καθένας να φροντίζει τον εαυτό του, σωματικά και ψυχικά. Η προτεραιότητα σου πρέπει να είσαι εσύ.

Ξανά ζήστε τα πρώτα σας ραντεβού

Eίναι πολύ σημαντικό να αναπολείτε τις ωραίες σας στιγμές από το παρελθόν, το πρώτο φιλί, την πρώτη συνάντηση και τα μέρη που συχνάζατε. Κανονίστε λοιπόν να βγαίνετε σε μέρη που σημαίνουν κάτι για εσάς η να αναβιώσετε τις παλιές σας συνήθειες που έχετε ξεχάσει.

Περάστε χρόνο και χωριστά

Το να περνάμε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μας είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει την σχέση μας. Αρχικά μπορούμε να καταλάβουμε πολλά όταν είμαστε χωριστά απο το ταίρι μας. Εάν μας λείπει, πως νιώθουμε μακριά του, εκτιμάμε πιο εύκολα κάποιον όταν δεν βρίσκετε όλη την ώρα δίπλα μας.

Βρείτε ένα κοινό χόμπι

Εάν τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα σας είναι διαφορετικά προσπαθήστε να βρείτε κάτι κοινό. Ένα κοινό χόμπυ θα σας συνδέσει και  βοηθήσει στο δέσιμο μεταξύ του ζευγαριού.

Aγκαλιαστείτε

Μπορεί να σας ακούγεται ασήμαντο αλλα σύμφωνα με έρευνες η αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή οξυτοκίνης, η οποία μειώνει τα επίπεδα του άγχους και της αρτηριακής πίεσης. Επίσης η αγκαλιά βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό σας και σας κάνει να νιώθετε ένα άισθημα ασφάλειας.

Μην ασχολείστε με τα κινητά

Η συνεχής ενασχόληση με την τεχνολογία μπορεί εύκολα να βλάψει τη σχέση σας και να προκαλέσει φθορά. Το κινητό μπορεί να γίνει ο χειρότερος περισπασμός μας καθώς μας αποσπά την προσοχή απο το ταίρι μας και δημιουργεί έλλειψη επικοινωνίας.

Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Ο χρόνος που περνάς με τον σύντροφο σου σε βοηθά να τον μάθεις καλύτερα. Βέβαια χρειάζεται πάντα καλή διάθεση και ενδιαφέρον και απο τις δύο πλευρές.