Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους αποτυχίας των σχέσεων είναι η συναισθηματική ανωριμότητα. Στην αρχή μπορεί να μη σου φαίνεται μεγάλο πρόβλημα. Στην πορεία όμως θα δεις ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα που μπορείς να το διαχειριστείς εύκολα. Το να αποφύγεις όλο τον πόνο που οφείλεται στην ανώριμη συμπεριφορά κάποιου, σημαίνει ότι ξέρεις να αναγνωρίζεις τα σημάδια. Μάθε, λοιπόν, πως συμπεριφέρεται κάποιος που δεν έχει ενήλικη συναισθηματική ωριμότητα:

-Λέει πράγματα που δεν εννοεί

Ο έρωτας είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Συνηθίζουμε όταν νιώθουμε έτσι να εστιάζουμε στα θετικά του άλλου και όχι στα προειδοποιητικά σημάδια. Όλα φαίνονται από την αρχή. Είναι σύνηθες οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι να λένε πράγματα τα οποία δεν εννοούν.

-Ο σύντροφός σου θέλει διαρκώς να τον καθησυχάζεις

Ενώ είναι τελείως φυσιολογικό κάποιες φορές να ζητάμε από το σύντροφό μας να μας καθησυχάζει, γίνεται προβληματικό όταν συμβαίνει συνέχεια. Μπορεί να έχει τη μορφή επίμονων μηνυμάτων ή να κοιτάζει περίεργα όποιον σου μιλάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όση προσπάθεια και να κάνεις, συνήθως πέφτουν στο κενό.

-Σου δημιουργεί διαρκώς ενοχές

Μπορεί να μην φαίνεται αλλά το λεγόμενο gashlighting είναι είδος συναισθηματικής κακοποίησης. Ο σύντροφός σου σε κάνει να αμφισβητείς τις ίδιες σου τις σκέψεις, προσπαθώντας να σε βγάλει τρελή. Άλλος ένας τρόπος χειραγώγησης είναι να σε κάνει να αισθάνεσαι τύψεις χωρίς να έχεις κάνει κάτι κακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να αποχωρείς.

-Δεν είναι ευάλωτος μαζί σου

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συνδεόμαστε βαθύτερα με τους γύρω μας. Πολλές όμως σχέσεις αποτυγχάνουν γιατί ο ένας δε θέλει να ανοιχτεί συναισθηματικά και να νιώσει ευάλωτος. Κάποιοι μπορεί να πληγώθηκαν στο παρελθόν και να προσπαθούν να προφυλαχθούν. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να αγαπήσει και να συνδεθεί πραγματικά με το σύντροφό τους.

-Πάντα θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο

Πολλοί θέλουν να έχουν συνεχώς δίκιο και να επικρατούν στους τσακωμούς. Όμως τα συναισθήματα του συντρόφου είναι πιο σημαντικά από την επικράτηση σε μια λογομαχία. Αν νιώθεις ότι ο σύντροφό σου λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, τότε είναι συναισθηματικά ανώριμος.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: 4 στους 10 θα έβγαιναν ραντεβού μόνο με… εμβολιασμένους | Thats Life. Life as it is!