Το να ερωτευόμαστε είναι μια από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή, αλλά μπορεί επίσης να μας κάνει να χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Μπορούμε εύκολα να δώσουμε τα συναισθήματά μας απλόχερα για κάποιον ξεχνώντας να εκτιμούμε τον εαυτό μας και τις δικές μας ανάγκες. Ακολουθούν μερικά tips που ίσως βοηθούν στο να μην βάζουμε σε 2η μοίρα τον εαυτό μας επειδή ερωτευτήκαμε.

Δώστε προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, είναι φυσικό να θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε το ταίρι μας ευτυχισμένο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είστε εξίσου άξιοι ευτυχίας και πληρότητας με τον σύντροφό σας. Μην ξεχνάτε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βάλετε προσωρινή “διακοπή” στη σχέση σας.

Επικοινώνησε ανοιχτά και ειλικρινά

Η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση, αλλά γίνεται ακόμα πιο σημαντική όταν ερωτευόμαστε. Φροντίστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, τις ανάγκες και τα όριά σας ξεκάθαρα και ανοιχτά και ακούστε την προοπτική του συντρόφου σας σε αντάλλαγμα. Αυτό θα φέρει την ισορροπία στα θέλω σας χωρίς κάποιος από τους δύο να νιώθει ότι ο άλλος τον εκμεταλλεύεται.

Μείνε πιστή στις αξίες σου

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό του να ερωτευτείς και να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που είναι εκτός χαρακτήρα ή αντίκεινται στις αξίες σου. Ωστόσο, αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε απώλεια αυτοσεβασμού. Φροντίστε να παραμείνετε πιστοί στις πεποιθήσεις και τις αξίες σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να λέτε όχι στον σύντροφό σας ή να υπερασπίζεστε αυτό που πιστεύετε.

Εξασκήσου στην αυτοφροντίδα

Το να φροντίζετε τον εαυτό σας σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τον αυτοσεβασμό σας. Αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και μην παραμελείτε τις δικές σας ανάγκες στο όνομα της αγάπης.

Αναζήτησε υποστήριξη

Το να ερωτευτείς μπορεί να είναι ένα συναισθηματικό τρενάκι και μπορεί να είναι χρήσιμο να έχεις κάποιον να μιλήσεις για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σου. Αναζητήστε φίλους, μέλη της οικογένειας ή έναν θεραπευτή που μπορεί να σας προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση καθώς πλοηγείστε σε αυτή τη νέα φάση στη ζωή σας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν χάνουμε τον εαυτό μας, επειδή ερωτευτήκαμε, τότε πολύ σύντομα θα χάσουμε και τον άλλον. Η σχέση για να προχωρήσει καλό είναι να αποτελείται από 2 ολόκληρα άτομα που επιλέγουν να είναι μαζί. Χάνοντας την δική μας προσωπικότητα τότε και ο άλλος θα νιώσει μόνος.