Ο γάμος, συμβαίνει a priori, μόνο μια φορά στη ζωή μας. Αν αισθάνεσαι την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή για την κοπέλα σου και ονειρεύεσαι μαζί της να κάνεις ένα τσούρμο παιδάκια σημαίνει πως έφτασε η σωστή στιγμή να κάνεις την πολυπόθητη πρόταση γάμου. Πριν αρχίζεις να κάνεις σενάρια για το πώς θα είναι πρωτότυπη πρέπει να είσαι σίγουρος πως και η σύντροφός σου σε θέλει όσο εσύ. Μην πιέζεις καταστάσεις επειδή είσαι ενθουσιασμένος καθώς όποιος βιάζεται συνήθως τρώει πόρτα.

Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση που εμπεριέχει πολλές ευθύνες, διάθεση για αλλαγές στον τόπο ζωής, κοινές αποφάσεις, κοινό ταμείο και διάθεση να είσαι σύντροφος, εραστής φίλος και αδελφός για τη γυναίκα της ζωής σου.Πράγματα δηλαδή δύσκολα, όχι φυσικά ακατόρθωτα, αλλά που προϋποθέτουν πως έχεις γλεντήσει τη ζωή σου και δεν έχεις απωθημένα.

Τα do & τα don’t 

Do

 1. Όρισε  έναν προϋπολογισμό. Η τιμή του κοσμήματος θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μετάλλου καθώς και από το μέγεθος και την ποιότητα του διαμαντιού ή της πέτρας.
 2. Μη  διστάσεις να ζητήσεις συμβουλές από ιστότοπους online κοσμημάτων ή να μεταβείς απευθείας σε κοσμηματοπώλη ο οποίος θα αφιερώσει χρόνο για να απαντήσει στις ερωτήσεις σου και να σε κατευθύνει  στα μοντέλα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.
 3. Προσπάθησε να καταλάβεις το γούστο της κοπέλας σου. Αν είναι μια κοπέλα απλή ένα μονόπετρο κλασσικό με πέτρα κοτρόνα πιθανά να μην της αρέσει. Μπορείς όπως κάνετε μια βόλτα να σταθείτε σ’ ένα κοσμηματοπωλείο και να ρωτήσεις σε ανύποπτο χρόνο τι της αρέσει. Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις από τη μαμά της ή την κολλητή της να σε βοηθήσουν.Το δαχτυλίδι αρραβώνων πρέπει να παραμείνει διαχρονικό με τα χρόνια. Είναι ένα κόσμημα που η νύφη θα φορέσει καθημερινά και γι ‘αυτό πρέπει να της ταιριάζει και να την αντιπροσωπεύει.
 4. Ζήτησε από την κολλητή της να σε συμβουλέψει για το μέγεθος του δακτύλου της και να σου δώσει ένα δαχτυλίδι στο μέγεθός της. Ένας άλλος τρόπος ρομαντικός είναι να πάρεις ένα κορδελάκι και να το περάσεις γύρω από το δάκτυλό της στα πλαίσια και καλά ενός παιχνιδιού. Πάρε μετά ένα στυλό και βάλε ένα σημάδι ώστε να ξέρεις τη διάμετρο.
 5. Θυμήσου πότε έχει γενέθλια, πότε είναι η επέτειος γνωριμίας σας ή μια εποχή που της αρέσει πολύ. Ο σκοπός είναι να της δώσεις χαρά κάνοντάς της μια έκπληξη που θα τη θυμάται για όλη της τη ζωή.
 6. Βάλε στο κόλπο γονείς και φίλους αν είναι λάτρης της οικογένειας. Μπορείς δηλαδή να της κάνεις ένα πάρτι έκπληξη που θα συνδυάσεις και την πρόταση γάμου.
 7. Αν θέλεις να είναι privé που προσωπικά αυτό σου προτείνω είναι να την πας εκεί που γνωριστήκατε πρώτη φορά ή εκεί που ανταλλάξατε το πρώτο σας φιλί.  Αν δεν τα θυμάσαι έχεις τις εξής εναλλακτικές:

– Έξω από το σπίτι της να της κάνεις καντάδα ή να της γράψεις στον τοίχο με μια κιμωλία ( ας είμαστε οικολόγοι)  τη φράση: “Θα με παντρευτείς;”.

-Στη δουλειά της. Μπορείς να της στείλεις λουλούδια και μέσα στο καλάθι ή την ανθοδέσμη να έχεις μια κάρτα με ένα μονόπετρο.

-Να της κάνεις μια αφιέρωση στην αγαπημένη σας ραδιοφωνική εκπομπή με υπονοούμενα και το ίδιο βράδυ πρόταση γάμου.

– Να προθυμοποιηθείς να πας βόλτα το σκυλί της και λίγο πριν μπεις στο ασανσέρ προς το διαμέρισμά της να δέσεις στο λαιμό του μια καρτούλα με την ερώτησή σου. Θα τη δει είναι δεδομένο. Τη συνέχεια την ξέρεις… γονατίζεις και κάνεις την πρόταση….

-Να την καλέσεις για δείπνο και μέσα στο ποτήρι της σαμπάνιας να έχεις ρίξει το μονόπετρο ( δε θα πάθει απολύτως τίποτα).

– Να πάτε μια εκδρομή. Τι ομορφότερο από το να συνδυάσεις ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο, με πολύ σεξ, πάθος και την πολυπόθητη πρόταση γάμου;

Don’ t

 1. Μην υποτιμήσεις τη στιγμή και το διαδικαστικό. Μπορεί για σένα να μη λέει πολλά πράγματα αλλά σίγουρα λέει πολλά για την ίδια.
 2. Αγόρασε ένα αληθινό χρυσό μονόπετρο όσο φτωχός και αν είσαι. Ας είναι μικρό, δεν έχει σημασία. Είναι ένα δαχτυλίδι με μεγάλη συμβολική σημασία και δε χωράει γυφτιές.
 3. Διάλεξε ένα δαχτυλίδι που θα ταιριάζει μελλοντικά με τη βέρα σας.
 4. Αν έχεις κάνει λάθος εκτίμηση και η κοπέλα δε θέλει να δεσμευτεί μην κάνεις σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Μάθε να ακούς το “όχι” και τους λόγους που το συνοδεύουν. Πρέπει να είσαι κύριος και αξιοπρεπής ακόμη και όταν το “εγώ” σου πληγώνεται.