Έκανες το σφάλμα να τα φτιάξεις με τον κούκλο συνάδελφο του διπλανού τμήματος. Καλά έκανες κούκλα μου αφού του έδωσες και κατάλαβε και το ευχαριστήθηκες όσο κράτησε. Ήταν καλά όταν κάθε πρωί σου έσκαγε χαμογελάκι όταν πήγαινες να φτιάξεις καφέ και δήθεν τυχαία σε ακουμπούσε ζητώντας το κουταλάκι για να βάλει ζάχαρη και στο δικό του καφέ. Ζήσατε το πάθος, το κολασμένο σεξ και τώρα που χωρίσατε αναρωτιέσαι πώς μα πώς εσύ το comme il faut κορίτσι με γαλλικά και πιάνο θα τον αντιμετωπίσεις.

Καλά δεν έγινε και η συντέλεια του κόσμου

Όταν κάνεις μια σχέση δεν ξεκινάς ποτέ με αρνητικές σκέψεις αλλά ούτε και κάνεις συζήτηση ή θέτεις κανόνες σε περίπτωση που χωρίσεις. Την αφήνεις να εξελιχθεί και όπου βγει. Αν θα καταλήξει με παπά και με κουμπάρο ή με ένα πάκο χαρτομάντηλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Οδηγός προς πικραμένες για το πρώτο 48ωρο

 1. Πάρε μια δύο μέρες αναρρωτική άδεια προκειμένου να κλάψεις με την καρδιά σου, να αγκαλιάσεις όσο θέλεις το Ρούντι που σε κοιτάζει όλο απορία και φυσικά να μιλήσεις με όλες τις φίλες σου για το κακό που σε βρήκε.
 2. Κλάψε, κοιμήσου, κλάψε, φάε, κοιμήσου. Κάνε ό,τι αντέχεις και θέλεις με την ψυχή σου δεδομένου πως ένας χωρισμός είναι πάντα ένας μικρός θάνατος.
 3. Πάρε τη μαμά σου ζητώντας να έρθει να σε φροντίσει και να σου φτιάξει το φαγάκι της παρηγοριάς.
 4. Δες ταινίες ρομαντικές και μούσκεψε μέχρι τα μαξιλάρια. Θα εκτονωθείς και την επαύριο θα νιώθεις καλύτερα.

Μετά το 48 ωρο στο γραφείο

 1. Είσαι κυρία με “Κ” κεφαλαίο και το ξέρεις. Αυτό σημαίνει πως έδωσες τον πρέπον χρόνο να συνέλθεις από το πολιτισμικό σοκ και τον ουρανό που σου έπεσε στο κεφάλι.
 2. Ντύσου, βάψου και φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου. Το κάνεις για σένα και τη δική σου ψυχολογία. Ποτέ για να τον κάνεις να σκάσει! Άλλωστε εσύ είσαι το επίκεντρο του κόσμου σου. Χώρια που δεν είναι σωστό να δίνεις δικαιώματα σε ένα χώρο εργασίας.
 3. Μιλάς φυσιολογικά σε όλους ακόμη και στον πρώην. Ούτε μούτρα, ούτε νεύρα, ούτε κακίες. Ό,τι τελειώνει , τελειώνει και πάμε παρακάτω.
 4. Κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και βέβαια το ρίχνεις στην εργασιοθεραπεία.

Δεν αλλάζεις εργασία – Ούτε καν να το σκεφτείς 

 1. Με την κρίση που υπάρχει κάθεσαι στα αυγά σου. Κανένας γκόμενος δεν έχει δικαίωμα να σου στερήσει τη δουλειά σου. Αν εκείνος έχει θέμα μαζί σου θα βρει μόνος του τη λύση.
 2. Η ψυχραιμία και η άψογη δουλειά θα σε σώσουν από τις δύσκολες στιγμές που η καρδιά σου ματώνει και ρωτάει απεγνωσμένα: “Γιατί”.

Καθημερινότητα 

Είχες ζωή και πριν τον όμορφο του γραφείου. Θα συνεχίσεις λοιπόν εκεί που το άφησες. Έζησες όσο έζησες το παραμύθι τώρα ο πρίγκιπας έγινε πάλι βάτραχος. Μην ξεχνάς πως μέχρι να βρεις το ταίρι της ζωής σου θα γνωρίσεις πολλούς άντρες. Με κάποιους θα ονειρευτείς λίγο παραπάνω και με άλλους λιγότερο. Ο κύριος “τέλειος” δεν υπάρχει και αυτός που θα αξίζει να προσπαθήσεις να μείνεις μαζί του θα έρθει αβίαστα στη ζωή σου και αβίαστα θα παραμείνει.

 1. Φόρεσε το καλό σου χαμόγελο, κοιτάξου στον καθρέφτη και πες δυνατά πόσο τυχερή είσαι
 2. Συνέχισε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Και θα γυμναστείς και θα είσαι μέσα στους άντρες.
 3. Πήγαινε για ψώνια, άλλαξε τα μαλλιά σου. Θα σε ανανεώσει και πρέπει να το κάνεις.
 4. Μην ενδίδεις στα παρακάλια του πρώην εκτός αν δεις πραγματική μεταμέλεια. Για να χωρίσετε θα πει πως δεν ταιριάζατε.  Η ξαναζέσταμένη σούπα δεν είναι σε καμία περίπτωση για σένα!

Να θυμάσαι πως τίποτα δεν κρατιέται με εκβιασμούς, παρακάλια και κλάματα. Δεν αξίζει και δεν αρμόζει στα χιλιόμετρα που έκανες για να γίνεις αυτό που είσαι σήμερα!