Είσαι σε μια σχέση αγάπης, φροντίδας, αλλά δεν μπορείς παρά να ευχηθείς να σε ήθελε ακόμα όπως σε ήθελε όταν πρωτογνωριστήκατε. Με την πάροδο του χρόνου, φυσικά πέφτουμε στην παγίδα της ρουτίνας και σε μοτίβα οικειότητας και άνεσης με τους συντρόφους μας και ίσως αρχίσει να νιώθει ότι χάνει αυτή την αρχική έλξη που δεν μπορούσε να τον κρατήσει μακριά σου. Το σεξ γίνεται συνηθισμένο αντί για αυθόρμητο, και οι συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από τα ίδια πράγματα κάθε μέρα.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να νιώθετε χαλαροί μεταξύ σας, και είναι και αναπόφευκτο,  δεν θέλεις να πέσεις στην παγίδα να χάσεις αυτή την αρχική σπίθα με τον σύντροφό σου.

Θέλεις να ενεργοποιήσετε ξανά αυτή τη σεξουαλική επιθυμία μέσα του και να του υπενθυμίσεις όλους τους λόγους που δεν μπορούσε να σου αντισταθεί;

Μπορείς να αναζωπυρώσετε αυτή τη σπίθα και να κάνεις τον άντρα σου να σε ερωτευτεί ξανά με 6 απλά βήματα.

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο της έκπληξης

Όταν είστε μαζί για λίγο, είναι εύκολο να γίνετε «άνετοι». Τα αυθόρμητα, τρελά ραντεβού που κάνατε στην αρχή της σχέσης σας έχουν μετατραπεί σε takeaways και ταινία στον καναπέ. Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα, αυτά που ήταν γεμάτα πάθος έρωτες έχουν μετατραπεί σε σεξ με αποτελεσματικό χρόνο μερικές φορές την εβδομάδα και μπορεί να φαίνεται σαν να ακολουθείς μια ρουτίνα. Και οι δύο ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να φτάσετε ο ένας τον άλλον στη γραμμή του τερματισμού και δεν μπείτε καν στον κόπο να προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό. Για να πονέσει ένας άντρας για σένα, πρέπει να ταρακουνήσεις λίγο τα πράγματα. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε, αλλά από καιρό σε καιρό, απροσδόκητες μικρές εκπλήξεις θα τον κρατήσουν σε εγρήγορση και θα τον εκπλήξουν ευχάριστα. Κάθε φορά που σχεδιάζετε ένα ραντεβού έκπληξη κάπου συναρπαστικό ή εισάγετε κάτι νέο και kinky στην κρεβατοκάμαρα, θα αρχίσει να ανυπομονεί για μελλοντικές εκπλήξεις και το ενδιαφέρον του για εσάς και τη σχέση θα ανανεώνεται. Η λαχτάρα του για εσένα θα ενταθεί γιατί συνεχώς αναρωτιέται τι άλλο έχεις κρύψει στο μανίκι σου.

Μην εγκαταλείπετε την εμφάνισή σας

Το έχουμε ζήσει όλες! Στην αρχή, δεν υπήρχε περίπτωση καν να τον αφήσεις να σε δει χωρίς να είσαι στα καλύτερά σου, αλλά έχει περάσει 1 χρόνος τώρα και δεν μπορείς όλη την ώρα να ασχολείσαι με το να διατηρήσεις τις ρουτίνες μακιγιάζ/αποτρίχωσης/κομμωτηρίου/περιποίησης δέρματος. Είναι υπέροχο να νιώθεις αρκετά άνετα με τον άνθρωπό σου ώστε να είσαι ο πλήρης φυσικός εαυτός σου, αλλά το να ανανεώνεις κάθε τόσο την εμφάνισή σου, θα τον κάνει να θυμάται έναν ακόμα λόγο που σε ερωτεύτηκε. Σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκτιμούσε που καταβάλλεις λίγη προσπάθεια κάθε τόσο.

Πες το όνομά του

Τα ψευδώνυμα και οι ερωτικοί όροι αγάπης είναι cute, αλλά αυτό μπορεί μερικές φορές να μας κάνει να ξεχνάμε να αποκαλούμε τους συντρόφους μας με το μικρό τους όνομα.

Το να απευθύνεσαι σε κάποιον με το όνομά του είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Όχι μόνο δείχνει ένα επίπεδο σεβασμού, αλλά χτυπά ένα κουδουνάκι βαθιά μέσα στους άνδρες. Απευθύνεται στα πρωταρχικά τους ένστικτα και γνωρίζοντας ότι μια γυναίκα είναι πραγματικά προσηλωμένη σε αυτόν θα τον κάνει να ενδιαφέρεται περισσότερο. Όταν απευθύνεστε σε έναν άντρα με το όνομά του, του δίνει τη δυνατότητα να καταλάβει ότι εστιάζετε σε αυτόν και μόνο σε αυτόν. Όμως, το κλειδί είναι να μην το παρακάνετε. Εάν το χρησιμοποιείτε πάρα πολύ, θα σταματήσει να το βλέπει ως κάτι δελεαστικό ή ιδιαίτερο. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για δείπνο ή θα βρεθείτε σε ένα σκοτεινό, φιλόξενο μπαρ πίνοντας κοκτέιλ, δοκιμάστε να πείτε το όνομά του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας. Θα παρατηρήσετε ότι αρχίζει αμέσως να δίνει περισσότερη προσοχή όταν του απευθύνεται απευθείας.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της αφής

Θυμάστε στην αρχή της σχέσης σας όταν δεν μπορούσατε να πάρετε τα χέρια σας ο ένας από τον άλλο; Επιστρέψτε σε αυτό το στάδιο. Ομολογουμένως, μπορεί να μην έχετε τόσο πολύ χρόνο ή ίσως τα παιδιά και η δουλειά να περιορίζουν την οικειότητα που μπορείτε να έχετε, αλλά το άγγιγμα μπορεί να είναι πολύ απλό και γρήγορο. Φιλιέστε όταν συναντιέστε μετά τη δουλειά ή όταν χωρίζεστε το πρωί φεύγοντας από το σπίτι; Του δίνετε μια αγκαλιά όταν έχει μια κουραστική μέρα; Το άγγιγμα υπερβαίνει το σεξ, είναι η σωματική επαφή που του δίνει να καταλάβει ότι είσαι εκεί για αυτόν. Όταν γίνετε ένας σταθερός πυλώνας άνεσης στη ζωή του, δεν θα μπορέσει παρά να λαχταρήσει το άγγιγμα σας.

Κάντε τον να νιώσει «ήρωας»

Όσο ξεπερασμένο κι αν ακούγεται αυτό στην αρχή, το να κάνεις τον άνθρωπό σου να αισθάνεται ήρωας δεν περιλαμβάνει ενδυματολογικό παιχνίδι ρόλων (εκτός κι αν είσαι μέσα και σε αυτό) ή να συμπεριφέρεσαι σαν θύμα για να σε «σώσει».Στην πραγματικότητα, εμβαθύνει πολύ περισσότερο στο πώς συνδέονται οι άντρες. Υπάρχει μια νέα θεωρία που επινοήθηκε και εξηγείται από τον James Bauer, που ονομάζεται «ένστικτο του ήρωα».

Στο δημοφιλές βιβλίο του «His Secret Obsession», ο Bauer εξηγεί πώς η ενεργοποίηση του ενστίκτου του ήρωα μπορεί να κάνει τον άντρα σας να ανακτήσει το ενδιαφέρον για τη σχέση σας και να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα. Η μεταχείριση του σαν ήρωα θα ενεργοποιήσει τρεις πολύ σημαντικές κινήσεις σε κάθε άνθρωπο, την ανάγκη να νιώθει ότι τον εκτιμούν, να τον σέβονται και να παρέχει προστασία σε αυτούς που αγαπά.

Πως το κάνεις? Πρέπει να βρεις μικρούς τρόπους για να τον κάνεις να νιώσει σαν τον καθημερινό σου ήρωα.

Κράτα μερικά πράγματα, μυστήριο

Καθώς ο καιρός περνάει και νιώθετε άνετα με τον σύντροφό σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να μοιραστείτε τα πάντα μαζί του. Από τα πιο πρόσφατα κουτσομπολιά για τους φίλους σας ή μια ανακεφαλαίωση της τελευταίας σειράς που παρακολουθήσατε, θέλετε να μοιραστείτε κάθε μικρή λεπτομέρεια μαζί του. Αυτός μπορεί να είναι ο τρόπος σας για να δημιουργήσετε μια στενότερη σχέση μαζί του και να τον κρατήσετε εμπλεκόμενο, αλλά για τους περισσότερους άντρες, μπορεί να γίνει λίγο βαρετό.

Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας, αλλά πολλά από οτιδήποτε μπορεί να αρχίσουν να εκνευρίζονται μετά από λίγο, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε να του λέτε κάθε κοσμική σκέψη που σκάει στο κεφάλι σας.