Έχεις αναρωτηθεί γιατί μερικοί άνθρωποι μας ελκύουν, ενώ άλλοι μας αφήνουν αδιάφορους; Είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς τον λόγο ωστόσο η επιστήμη του σεξ έχει τις … απαντήσεις! Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο ξόδεψαν ώρες και ώρες ερευνών για να οδηγηθούν στο συμπέρασμα πως οι ανθρώπινες αισθήσεις, από την όσφρηση μέχρι την ακοή, έχουν μια σειρά από “νόμους” στους οποίους και υπακούουν για να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Η επιστήμη λοιπόν έψαξε και βρήκε τις 10 μεγάλες αλήθειες σχετικά με το τι βρίσκουν τα δυο φύλα ελκυστικά και εμείς σου τις παρουσιάζουμε:

ΑΛΗΘΕΙΑ #1. Παίζει ρόλο πόσο χρονών ήταν οι γονείς σου όταν γεννήθηκες

Νιώθεις έλξη για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σου αρέσουν οι νεότεροι; Έχει αποδειχθεί πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που είχαν γονείς πάνω από τα 30 όταν γεννήθηκαν, νιώθουν έλξη για μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Αντίθετα, όσοι γεννήθηκαν την εποχή που οι γονείς τους ήταν κάτω από 30 έλκονται από άτομα νεαρότερης ηλικίας. Και για να το λέει το πανεπιστήμιο του St. Andrews κάτι παραπάνω θα ξέρει…

ΑΛΗΘΕΙΑ #2. Είναι καλύτερο να είσαι στον… μέσο όρο!

Όχι, δεν εννοούμε να είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος στην εμφάνιση αλλά στο σύνολο. Τι εννοούμε; Οι άνθρωποι μαζεύουν από ένα περιβάλλον πληροφορίες όσον αφορά τα πρόσωπα και βγάζουν το γενικό σύνολο ή τον μέσο όρο. Όπως εξηγεί ο Kane Lee, καθηγητής ψυχολογίας στον πανεπιστήμιο του Τορόντο “οι άνθρωποι κάνουν υπολογισμούς στο μυαλό τους και βγάζουν τον μέσο όρο. Είναι κάτι γενετικό και για αυτό οι επιλογές μας οδηγούνται πάντα βάσει μέσου όρου”.

ΑΛΗΘΕΙΑ #3. Οι γονείς σου παίζουν ρόλο στο τι θα διαλέξεις

Έχεις ακούσει την ατάκα πως καταλήγεις να παντρεύεσαι κάποιον που μοιάζει στην μητέρα σου ή στον πατέρα σου; Αλήθεια είναι αλλά όχι όπως ακριβώς το εννοούν! Οι έρευνες του πανεπιστημίου του St. Andrews έδειξαν πως οι περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν για σύντροφο τους κάποιον ή κάποια του οποίου τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μοιάζουν με των γονιών του, δηλαδή το χρώμα των μαλλιών ή των ματιών, καθώς θεωρούν πως είναι πιο οικεία και έτσι μπορούν να δημιουργήσουν ευκολότερα σχέση.

ΑΛΗΘΕΙΑ #4. Υπάρχει η “χρυσή αναλογία” στα πρόσωπα

Αναρωτήθηκες ποτέ αν υπάρχει η μαγική φόρμουλα για να δείχνεις όμορφος ή όμορφη; Σύμφωνα με μελέτη του 2010, τα πρόσωπα που έμοιαζαν ελκυστικότερα και στα δυο φύλα είχαν συγκεκριμένες αναλογίες. Ιδανικά, θα πρέπει η απόσταση μεταξύ των ματιών και του στόματος να είναι το 36% του μήκους του προσώπου, ενώ το ιδανικό θα ήταν η απόσταση ανάμεσα στα μάτια να είναι στο 46% του πλάτους!  Φυσικά και δεν μπορείς να αλλάξεις τα νούμερα αυτά στον εαυτό σου αλλά μπορείς να αλλάξεις άλλα χαρακτηριστικά, όπως το μήκος των μαλλιών, δίνοντας σου έτσι το απαραίτητο “οπτικό” μήκος και πλάτος.

ΑΛΗΘΕΙΑ #5. Τα χρώματα που φοράς μπορούν να κάνουν την διαφορά

Δεν το λέμε εμείς αλλά το πανεπιστήμιο του Rochester. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ήταν πιο ελκυστικές για τους άντρες αλλά και πιο επιθυμητές σεξουαλικά σε σχέση με εκείνες που φορούσαν μπλε.. Η έρευνα επίσης έδειξε πως οι άντρες που φορούσαν κόκκινα είχαν περισσότερες επιτυχίες καθώς στα γυναικεία μάτια εμφανίζονταν ως πιο δυναμικοί. Οπότε ρίξε… κόκκινο στη νύχτα!

ΑΛΗΘΕΙΑ #6. Ο κανόνας της μύτης…

Τα ανθρώπινα ένστικτα είναι εκείνα τα οποία μας οδηγούν παντού, όπως και στην αναζήτηση συντρόφου. Κάπως έτσι οδηγήθηκε η επιστήμη στο συμπέρασμα πως τις γυναίκες τραβάει η μυρωδιά του αντρικού ιδρώτα καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι μεγαλύτερα εκείνη τη στιγμή.  Τι συμβαίνει όμως και με τις διαβόητες φερομόνες για τις οποίες μιλάει η επιστήμη; Το συμπέρασμα που οδηγήθηκε είναι πως υπάρχουν αισθητήρες στον ανθρώπινο οργανισμό που ανιχνεύουν αυτή τη… μαγική ουσία και ερωτευόμαστε!

ΑΛΗΘΕΙΑ #7. Η φωνή σε προδίδει…

Έχεις παρατηρήσει ποτέ, πως κάθε φορά που θες να φλερτάρεις αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου; Αυτή η αντίδραση είναι φυσιολογική και όπως έχει δείξει η επιστημονική κοινότητα, οι γυναίκες που βρίσκουν έναν άντρα γοητευτικό αυτόματα ανεβάζουν την φωνή τους κατά ένα τόνο, κάτι το οποίο βρίσκουν ελκυστικό! Οι έρευνες, αντίθετα, έχουν δείξει πως οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικότερους τους άντρες με πιο μπάσα φωνή, καθώς φαίνεται πως εκκρίνουν μεγαλύτερα ποσοστά τεστοστερόνης.

ΑΛΗΘΕΙΑ #8. Ο έρωτας τελικά περνάει από το στομάχι!

Η λαϊκή ρήση τελικά είχε απόλυτη αλήθεια καθώς αποδείχτηκε πως η πείνα έχει άμεση συνάρτηση με το τι θεωρούμε ελκυστικό στο αντίθετο φύλο! Κατά τη διάρκεια πειράματος, οι άντρες οι οποίοι πεινούσαν βρήκαν ελκυστικότερες τις υπέρβαρες γυναίκες, ενώ όταν είχαν γευματίσει είχαν αντίθετη άποψη! Οι ερευνητές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια εξελικτική αντίδραση καθώς υποσυνείδητα δημιουργήθηκε στα αντρικά μυαλά η εντύπωση πως η υπέρβαρη γυναίκα είχε πρόσβαση σε τροφή! Απίστευτο και όμως… εξελικτικό!

ΑΛΗΘΕΙΑ #9. Ο μήνας παίζει μεγάλο ρόλο!

Ο αναπαραγωγικός κύκλος μιας γυναίκας είναι εκείνος ο οποίος καθορίζει τον σύντροφο που θα επιλέξει και αυτό γιατί κατά την περίοδο των γόνιμων ημερών της προτιμά έναν άντρα πιο αρρενωπό και μυώδη. Επίσης οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες που βρίσκονται στις γόνιμες ημέρες, καθώς αλλάζει η ροή του αίματος στο σώμα τους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οπότε το ημερολόγιο αυτομάτως αποκτά νέα σημασία…

ΑΛΗΘΕΙΑ #10. Δεν έχει σημασία αν είσαι gay ή straight

Gay ή straight, οι άντρες πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να μοιάζουν ελκυστικοί. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκε το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μιας και η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως οι gay άντρες έχουν πιο αρρενωπά στοιχεία από τους straight, την ίδια ώρα που και εκείνοι διαλέγουν συντρόφους τους οποίους οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς!