Το σεξ μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο στις σχέσεις. Αυτό που συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπνοδωματίου μπορεί να διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι ή ακόμα και να αλλάζει μεταξύ του ίδιου ζευγαριού με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη περισσότερο, ο ορισμός σου για μια υγιή σεξουαλική ζωή μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως αυτός του συντρόφου σου. Επομένως, πώς μπορείς να καταλάβεις εάν η έλλειψη σεξ είναι επιβλαβής για τη σχέση σου;

Οι απόψεις μας για το σεξ επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι είναι φυσιολογικό όταν συγκρίνεις την ερωτική σου ζωή με εκείνη των φίλων σου (ή τις υπερβολικές εκδηλώσεις πάθους που βλέπουμε στις ταινίες). Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να βρεθείτε σε μια σχέση χωρίς σεξ. Μερικά ζευγάρια “αδελφοποιούνται” με τον καιρό, ενώ άλλα κάνουν λιγότερο σεξ από την αρχή. Μπορεί ακόμη και να αναρωτιέσαι αν πρέπει να φύγεις από τη σχέση, αλλά αν κάτι έχει αλλάξει ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα. Το πρώτο βήμα είναι να ρίξετε μια ματιά στη σχέση σας για να καταλάβετε γιατί δεν κάνετε όσο σεξ θέλετε.

Η ζωή τρέχει με χίλια και προσπαθούμε να προλάβουμε όλε τις υποχρεώσεις. Είναι λογικό να πέσει η λίμπιντο, να νιώθουμε εξουθενωμένοι και αυτό φυσικά να μας ρίχνει την σεξουαλική διάθεση. 

Πολλές φορές αλλάζουν οι συνθήκες, όπως για παράδειγμα με τον ερχομό ενός παιδιού, δεν υπάρχει χρόνος κυρίως από την μητέρα να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στον σύντροφο όταν μάλιστα διανύει μια  περίοδο που μόνο σέξι δεν αισθάνεται. Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να νιώθουμε ότι είμαστε θελκτικές από τον σύντροφό μας και πως ακόμα κ σε αυτή τη φάση της ζωής μας παραμένουμε όμορφες γι’ αυτούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μπούμε ξανά στο mood για σεξ. 

Είναι σημαντικός παράγοντας το σεξ στη σχέση όσο σημαντικό και αναγκαίο είναι και για τον καθένα σας ξεχωριστά. Αν περνάτε μια περίοδο που δεν υπάρχει η επιθυμία που υπήρχε για σεξ αλλά υπάρχει επαφή και κατανόηση γιατί συμβαίνει αυτό τότε απλά είναι στο χέρι σας να σπρώξετε λίγο τα πράγματα και να ξαναφουντώσει το πάθος. 

Το σημαντικό είναι να κατανοείτε και οι δύο τι συμβαίνει στη σχέση σας και να είστε διατεθειμένοι ότι και να συμβαίνει να το αντιμετωπίσετε από κοινού χωρίς να εθελοτυφλείτε!