Πόσοι τόνοι μελανιού έχουν χυθεί σε άρθρα για το πρώτο ραντεβού…

Από το ιδανικό outfit ως τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσεις για να καταλάβεις αν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού, το πρώτο ραντεβού έχει απασχολήσει εκτός από στιλίστες και δημοσιογράφους, και τους ψυχολόγους οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τη φόρμουλα του τέλειου ραντεβού!

Και ιδού, μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

Το ιδανικό θέμα συζήτησης

Ο ψυχολόγος Richard Wiseman έρχεται με την έρευνα του να καταρρίψει έναν από τους χρυσούς κανόνες του ραντεβού: μη συζητήσετε για τις αγαπημένες σας ταινίες, αντιθέτως στρέψτε τη συζήτηση στα ταξίδια! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του, που δημοσιεύθηκε στο Business Insider, το 18% των ζευγαριών που συζήτησε για ταξίδια προχώρησε και σε δεύτερο ραντεβού ενώ το 9% των ζευγαριών που συζήτησαν για ταινίες στο πρώτο ραντεβού προχώρησε και σε δεύτερο.

Δηλαδή αν συζητήσουμε και για αγαπημένες ταινίες και για αγαπημένα ταξίδια στο πρώτο ραντεβού έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση;

Ο καθηγητής ψυχολογίας στο Duke University, Dan Ariely, έχει μια πιο επιθετική προσέγγιση αφού η συμβουλή του είναι: συζητήστε αμφιλεγόμενα ζητήματα.  Ο καθηγητής προτείνει αντί για τα συνήθη “ακίνδυνα” θέματα όπως ο καιρός, η δουλειά κι άλλα, να θέσετε από την αρχή ερωτήματα όπως “Πότε χώρισες;”, “Έχεις πληγώσει ποτέ κάποιον;” Ο Dan Ariely επιμένει πως η συζήτηση τόσο προσωπικών ερωτήσεων κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα με την αμεσότητα και σας βοηθά να κατανοήσετε πιο γρήγορα αν το άτομο που έχετε γνωρίσει ταιριάζει πραγματικά με εσάς ή όχι.

Τέλος, μια παλαιότερη έρευνα του Arthur Aron που διεξήχθη το 1997 επιβεβαιώνει τον καθηγητή Ariely αφού και ο Aron τόνισε πως συχνά η παράλειψη των τυπικών θεμάτων που αντικαθίσταται από την αποκάλυψη των μυστικών μπορεί να φέρει δύο αγνώστους ανθρώπους πολύ πιο άμεσα, κοντά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι τρεις έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι καλό να βγαίνουμε από τη ζώνη ασφάλειας μας όταν βρισκόμαστε στο πρώτο ραντεβού 😉