Χωρίσατε. Το ανακοινώσατε στο Facebook (Status: Single), χωρίσατε τα πράγματα σας, σταματήσατε το περιστασιακό σεξ αλλά δεν μπορείτε να τον βγάλετε από το μυαλό σας. “Enough is enough” που τραγουδάει δυναμικά και η Donna Summer με την Barbra Streisand, o μεγαλύτερος έρωτας είναι ο επόμενος και αυτά είναι τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να απεξαρτηθείς μια και καλή από τον πρώην:

Κλείσε τον υπολογιστή (και όταν λέω υπολογιστή εννοώ και smartphone, tablet κτλ.)

Η επόμενη ψύχωση σου βρίσκεται μόλις ένα κλικ μακριά! Σταμάτα να είσαι ο stalker των social media λογαριασμών του. Να αναρωτιέσαι τι μπορεί να εννοεί με το πρόσφατο post και ποια είναι η αιθέρια ύπαρξη που ποζάρει μαζί του στη φωτογραφία. Ο πειρασμός είναι μεγάλος, το ξέρω αλλά επειδή προτεραιότητα έχει να τον ξεπεράσεις και να εξασφαλίσεις την ηρεμία του μυαλού σου, αποσυνδέσου!obsessing-1

Κάνε γυμναστική

Ειλικρινά, όταν καλείσαι να αφοσιωθείς στο σώμα σου και τον τρόπο που δουλεύουν οι μύες σου, αδειάζει το μυαλό σου από οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Παράλληλα όταν γυμνάζεσαι παράγονται στον εγκέφαλό σου ενδορφίνες, οι ορμόνες αλλάζουν τη διάθεση, μειώνουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν ευφορία. Τέλος, θα αναφέρω και τον πιο “επιφανειακό” παράγοντα ότι θα σμιλέψεις το κορμί σου, θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σου και θα αισθάνεσαι πως είσαι “στα καλύτερα σου” όταν ο επόμενος έρωτας σου κλείσει το μάτι!

Βρες το δικό σου προσωπικό mantra

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή πολύ “βουδιστικό” αλλά στην ουσία πρόκειται για μια απλή συνήθεια που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη όταν νιώθεις τη σκιά της κατάθλιψης να σε πλησιάζει ή σε πιάνει πρόσκαιρος πανικός. Μπορεί να είναι μια πρόταση που σε ηρεμεί και σου δίνει δύναμη την οποία μπορεί να επαναλαμβάνεις ως προσευχή ή μια ευχάριστη ανάμνηση την οποία μπορείς να συνδέσεις με μία κίνηση όπως να ενώσεις τον αντίχειρα με τον δείκτη και κάθε φορά που κάνεις αυτή την κίνηση να έρχεται αυτόματα στο μυαλό σου αυτή η σκέψη.

Εμψυχωτική σκέψη

Εμψυχωτική σκέψη

Καλά ξεμπερδέματα 🙂