Κάτι συμβαίνει όταν πατάς τα 30. Δεν είναι μύθος η ηλικία-ορόσημο. Όντως ανακαλύπτεις πως αλλάζεις στόχους, στην καριέρα αλλά και στις σχέσεις σου.

Βασικά, συνειδητοποιείς πως οι ανάγκες σου γίνονται πιο απλές όσο τα πράγματα περιπλέκονται γύρω σου.

Για πόση απλοποίηση μιλάμε;

Οι ακόλουθες καταστάσεις των σχέσεων αποδεικνύουν πως στα 30 ζητάς διαφορετικά πράγματα από τον σύντροφο σου σε σχέση με εκείνα που λαχταρούσες στα 20:

Διασκέδαση

Στα 20 πηγαίνετε συνέχεια σινεμά

Στα 30 μένετε περισσότερο σπίτι και βλέπετε ταινίες και θέλεις κάποιον που να τον παίρνει ο ύπνος στο ίδιο σημείο όπου κλείνουν και τα δικά σου βλέφαρα έτσι ώστε να μην προχωρεί τρία επεισόδια μπροστά στο σήριαλ.

Στα 20 σε γοητεύει η ιδέα ενός ρομαντικού γεύματος σε καλό εστιατόριο.

Στα 30 τα καλά εστιατόρια αποτελούν τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση στις εξόδους σου, οπότε εκτιμάς τον σύντροφο που δεν θα έχει πρόβλημα να παραγγείλετε κινέζικο που θα απολαύσετε φορώντας τις φόρμες σας.

Ιπποτισμός

Στα 20 θέλεις εκείνον που θα σε κρατά από το χέρι, που θα σκαρφαλώσει σε ένα βουνό για να κόψει εκείνο το σπάνιο λουλούδι (το έχεις δει σε τόσες ταινίες, ντε…)

Στα 30 θεωρείς ιππότη τον σύντροφο που θα αισθάνεται άνετα ώστε να κρατήσει την τσάντα-φάκελο γιατί θέλεις να φτιάξεις τα λουράκια στα παπούτσια σου.

Διαχείριση διαφωνιών

Στα 20 θέλεις εκείνον που θα έχει την ίδια ένταση με εσένα και που θα είναι το ίδιο ισχυρογνώμων με εσένα γιατί όλο αυτό θα οδηγήσει σε φοβερό σεξ. Είναι λογικό γιατί έχεις συνδέσει την ένταση με το πάθος. Βέβαια, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει το πάθος από την παθητικότητα (μάθημα ζωής των 30+)

Στα 30 θέλεις απλώς εκείνον που θα σου βάλει ένα ποτήρι κρασί και θα πάει στο άλλο δωμάτιο ή μια βόλτα και θα επιστρέψει όταν είσαι σε κατάσταση να γίνει εποικοδομητικός διάλογος. Λέγεται “διαλέγω σοφά τις μάχες μου”

Η αντίληψη για τη ζωή

Στα 20 θέλεις εκείνον που θα έχει την ίδια δίψα για περιπέτεια.

Στα 30 θα εκτιμήσεις εκείνον που δεν θα ψάχνει για την τέλεια στιγμή για να ξεκινήσει η μεγάλη περιπέτεια αλλά που θα κάνει συναρπαστική την απαιτητική, επαναλαμβανόμενη, κουραστική καθημερινότητα.