Το καθημερινό σεξ ίσως να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων ή μη. Παρ’όλα αυτά, 7 ιατρικοί λόγοι ίσως να σε κάνουν να το ξανασκεφτείς και να το βάλεις στο πρόγραμμα. Γιατί το σεξ, εκτός από εκτόνωση άγχους και θυμού (και φυσικά απόλαυση), βοηθάει τον οργανισμό και την υγεία σου.

Ενημέρωσου διαβάζοντας τις παρακάτω ιατρικές ικανότητες, γιατί η επιστήμη ξέρει. Ποιοι είμαστε εμείς να την αμφισβητήσουμε τελοσπάντων;

1. Δεν αρρωσταίνεις τόσο συχνά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο οργανισμός εκείνων που ήρθαν σε σεξουαλική επαφή, απελευθέρωνε περισσότερα αντιγόνα που βοηθούν στην καταπολέμηση των κρυωμάτων. Υποθέτω δεν θες να αρρωσταίνεις κάθε τρεις και λίγο, ε;

2. Γυμναστική

Σύμφωνα με την αξιόπιση WebMD, το σεξ είναι ένα είδος γυμναστικής βεβαίως-βεβαίως. Σίγουρα για να λέμε και την αλήθεια (το ψέμα εχθρός μας), το γυμναστήριο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αλλά μάθε ότι καις το λεπτό πέντε θερμίδες. Επιπροσθέτως, να σου πω ότι βοηθάει τους παλμούς της καρδιάς και ενισχύει τον μεταβολισμό σου.

3. Κοιμάσαι καλύτερα

Η απώλεια ύπνου είναι ένα πρόβλημα που σε βασανίζει. Και όχι μόνο η δυσκολία στο να κοιμηθείς, αλλά ο ύπνος σου δεν είναι τόσο καλός. Υπάρχει λύση. Με το σεξ που λες, παράγεται οξυτοκίνη και μειώνεται η κορτιζόλη που προκαλεί άγχος. Η πρώτη λοιπόν, σε βοηθάει να χαλαρώνεις και σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα, ο ύπνος θα είναι ήρεμος και βαθύς.

4. Μειώνονται οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη στον άντρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, όπως ο καρκίνος του μαστού στην γυναίκα. Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν, οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά, μειώνουν εώς και 22% τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.

5. Περισσότεροι οργασμοί, καλύτερη διάθεση

Γι’αυτό ευθύνεται η ωκυτοκίνη που μειώνει τα επίπεδα του στρες και προκαλεί μια ευφορία. Αντίο, κατάθλιψη.

6. Τέλος στους πονοκεφάλους

Το παυσίπονο για να νικήσεις τον πονοκέφαλο, είναι το σεξ. Και αυτό γιατί οι οργασμοί είναι ικανοί να τον καταπολεμήσουν παράγοντας ορμόνη που αυξάνει την ανοχή στον πόνο.

large