Στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έκαναν έρευνα σχετικά με τους μύθους και τις αλήθειες στο σεξ.

Γενικότερα οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε και να επηρεαζόμαστε από διαφόρους μύθους που κυκλοφορούν σε σχέση με πολλά θέματα στη ζωή μας. Φυσικό επακόλουθο αυτού είναι να «μπλοκάρουμε» και να αποπροσανατολιζόμαστε με όποιες συνέπειες έχει αυτό στην καθημερινότητά μας.

Παρακάτω υπάρχουν 6 μύθοι αλλά και όλη η αλήθεια σε σχέση με το σεξ. Αν πιστεύεις σε όλους ή σε κάποιους από αυτούς, είναι καιρός να πάψεις να πιστεύεις!

Μύθος 1: Το στοματικό σεξ είναι ασφαλές σεξ.

Αλήθεια: Το στοματικό σεξ είναι ασφαλέστερο εάν επιλέξεις να συμμετέχεις σε σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μπορούν ακόμα να μεταδοθούν με το στοματικό σεξ λόγω της ανταλλαγής σωματικών υγρών.

Μύθος 2: Μπορείς απλά να πεις αν κάποιος έχει μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Αλήθεια: Είναι αλήθεια ότι κάποιος μπορεί να έχει συμπτώματα αλλά όχι πάντα. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να γνωρίζει ότι έχει μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένια είναι να κάνει εξετάσεις.

Μύθος 3: Προφυλακτικά σημαίνει ασφαλές σεξ.

Αλήθεια: Η χρήση προφυλακτικών κατά τη διάρκεια του σεξ θα σε αποτρέψει πράγματι από ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και θα σε εμποδίσει να μείνεις έγκυος, αλλά μόνο όταν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Μπορεί επίσης να συμβούν και τα δύο εάν το προφυλακτικό σπάσει κατά τη σεξουαλική επαφή. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέγεις το κατάλληλο προφυλακτικό και να φοριέται σωστά.

Μύθος 4: Μόνο οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κολλήσουν τον ιό HIV.

Αλήθεια: Όποιος είναι σεξουαλικά ενεργός μπορεί να κολλήσει HIV ή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Μύθος 5: Το «τράβηγμα» πριν από την εκσπερμάτιση είναι ασφαλές.

Αλήθεια: Οι άνδρες εκκρίνουν σωματικά υγρά πριν από τη φάση της εκσπερμάτωσης και οι γυναίκες παράγουν επίσης κολπικά υγρά κατά τη διέγερση και η ανταλλαγή σωματικών υγρών θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη ή/και σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις ακόμα και αν κάποιος τραβηχτεί πριν από την εκσπερμάτιση.

Μύθος 6: Ο HIV μπορεί να μεταδοθεί μέσω οποιωνδήποτε σωματικών υγρών.

Αλήθεια: Ο HIV μεταδίδεται μέσω τεσσάρων σωματικών υγρών που είναι το σπέρμα, το αίμα, το μητρικό γάλα, οι κολπικές εκκρίσεις και δεν μεταδίδεται μέσω άλλων σωματικών υγρών όπως ούρα, σάλιο, δάκρυα κ.λπ.