Το σεξ θεωρείται συχνά μια μορφή σωματικής δραστηριότητας και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόσες θερμίδες μπορεί να καίμε κατά την διάρκεια. Η απάντηση, ωστόσο, δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, τη θέση του φύλου και την ένταση της δραστηριότητας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα καύσης θερμίδων του σεξ και τις ασκήσεις που μπορεί να προσφέρει.

Η έρευνα δείχνει ότι ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 3,5 έως 7 θερμίδες ανά λεπτό κατά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό σημαίνει ότι μια τυπική σεξουαλική επαφή διάρκειας 20 λεπτών μπορεί να κάψει από 70 έως 140 θερμίδες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα καύσης θερμίδων είναι χαμηλότερη από τις περισσότερες μορφές παραδοσιακής άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ ποικίλλει επίσης ανάλογα με τη στάση που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, η ιεραποστολική στάση, που είναι μια από τις πιο κοινές σεξουαλικές στάσεις, καίει περίπου 100 θερμίδες σε 30 λεπτά για κάποιον που ζυγίζει περίπου 150 κιλά. Αντίθετα, οι πιο δραστήριες στάσεις μπορούν να κάψουν έως και 144 θερμίδες σε 30 λεπτά για το ίδιο βάρος.

Εκτός από την καύση θερμίδων, το σεξ μπορεί επίσης να προσφέρει μια αξιοπρεπή προπόνηση για διάφορες μυϊκές ομάδες. Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες μπορεί να επηρεάσει τον πυρήνα, τα πόδια και τους γλουτούς. Η ώθηση που εμπλέκεται στο σεξ είναι παρόμοια με μια κίνηση οκλαδόν, η οποία μπορεί να τονώσει και να ενισχύσει τους μύες του κάτω μέρους του σώματος. Οι κοιλιακοί μύες ασκούνται επίσης κατά τη διάρκεια του σεξ, ιδιαίτερα σε στάσεις που απαιτούν περισσότερη ισορροπία ή υποστήριξη.

Γενικά, ενώ το σεξ μπορεί να μην καίει τόσες θερμίδες όπως άλλες μορφές άσκησης, μπορεί να προσφέρει μια αξιοπρεπή προπόνηση για διάφορες μυϊκές ομάδες. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του σεξ ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως το βάρος και τη θέση που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, το σεξ μπορεί να προσφέρει μια μοναδική μορφή σωματικής δραστηριότητας που είναι ευχάριστη και σίγουρα κάνει καλό στην καρδιά και την μείωση του στρες.