Τα προνόμια του σεξ εκτείνονται πολύ πιο πέρα από την κρεβατοκάμαρα.

Το σεξ δεν είναι μόνο ευχάριστο, είναι και καλό για την υγεία. Δείτε τα 6 οφέλη που έχει η σεξουαλική ζωή στην υγεία.

Βοηθά να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα δυνατό

Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ, έχουν υψηλότερα αντισώματα και προστατεύει τον οργανισμό από μικρόβια, ιούς και άλλους εισβολείς. Έρευνες έκαναν γνωστό ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα αντισωμάτων, σε σύγκριση με φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού εδάφους σας. Όταν έχετε οργασμό, προκαλούνται συσπάσεις σε αυτούς τους μύες, γεγονός που τους ενισχύει.

Μειώνει την αρτηριακή σας πίεση

Μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή ειδικά, (όχι ο αυνανισμός) μειώνει τη συστολική αρτηριακή πίεση. Αυτός είναι ο πρώτος αριθμός στο τεστ αρτηριακής πίεσης.

Μετράει ως Άσκηση

Το σεξ είναι μια πραγματικά εξαιρετική μορφή άσκησης. Καταναλώνει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, τέσσερις περισσότερες θερμίδες από το να βλέπεις τηλεόραση. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μύες. Ασχοληθείτε λοιπόν! Κανονίστε το πρόγραμμά σας για να βρίσκετε χρόνο για σεξ σε τακτική βάση. Όπως και με την άσκηση, η συνέπεια βοηθά στη μεγιστοποίηση των οφελών.

Μειώνει τον πόνο

Πριν φτάσετε για μια ασπιρίνη, προσπαθήστε για έναν οργασμό. Ο οργασμός μπορεί να εμποδίζει τον πόνο. Απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην μείωση του πόνου. Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να κάνει το κόλπο. Η κολπική διέγερση μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια και πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι η αυτοδιέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τον αρθριτικό πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο.

Ανακουφίζει από το άγχος

Το να είστε κοντά στον σύντροφό σας, βοηθάει να απαλύνει το στρες και το άγχος.

Το άγγιγμα και η αγκαλιά απελευθερώνουν την «ορμόνη της καλής αίσθησης» του σώματός σας. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που αναζωογονεί το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας.

Το σεξ λοιπόν, δεν είναι συνταγή μόνο για μια υγιή ζωή, αλλά και ευτυχισμένη.

Διάβασε επίσης:

Smartphone: Μάθε πως απειλούν την σχέση σου και δες 5 tips για να το γλιτώσεις!