Το 2013 ένα ζευγάρι επιστημόνων από την Αυστραλία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, μετά από σχετικές έρευνες, οτι το μούσι είναι sexy και αρέσει πολύ στις γυναίκες!

Αυτή την φορά οι ίδιοι επιστήμονες τα φέρνουν τούμπα και αποκαλύπτουν τα κακά μαντάτα “Το μούσι έχει αρχίσει να χάνει τη γοητεία του και επειδή πολυφορέθηκε δεν θεωρείται τόσο sexy όσο τον παλιό καλό καιρό”. Πάντως δηλώνουν πως όσο πιο σπάνιο είναι τόσο πιο ερωτικό θεωρείται και φαίνεται!

Στην τωρινή έρευνα συμμετείχαν 1.500 γυναίκες οι οποίες βαθμολόγησαν τις φωτογραφίες ανδρών με μούσι, χωρίς μούσι και με γένια. Συνολικά ήρθαν αντιμέτωπες με 36 πορτραίτα 12 ανδρών που απεικονίζονταν σε τρία διαφορετικά στάδια ανάπτυξης της τριχοφυΐας.

Οι κυρίες φάνηκε να προτιμούν τους φρεσκοξυρισμένους άνδρες όταν τους έδειξαν συνεχόμενα μερικές φωτογραφίες ανδρών με μούσι ενώ την ίδια στιγμή θεώρησαν πιο ελκυστικό έναν άνδρα με μούσι όταν τους έδειξαν συνεχόμενα πολλές φωτογραφίες φρεσκοξυρισμένων ανδρών.Αυτό συνέβη διότι όπως είπαν οι επιστήμονες επιλέγουμε έναν ερωτικό σύντροφο που ξεχωρίζει από το πλήθος.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biology Letters.