Είναι αυτό το Relationship Status στο Facebook που δεν ξέρεις αν πρέπει να τσεκάρεις “Σε σχέση”, “Είναι μπερδεμένο” ή να το αφήσεις κενό μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση, αυτό εξάλλου δεν κάνεις ένα χρόνο τώρα;

Και καλά, το τι θα δηλώσεις στο Facebook είναι το πρόβλημα ή που δεν ξέρεις τι απάντηση να δώσεις στον εαυτό σου, πρώτα και μετά στους άλλους, όταν σε ρωτούν πως πάει η σχέση σου με τον Νικηφόρο; (btw, 2/6 Νικηφόρου του Ομολογητού) 

Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δεν πηγαίνει προς τα κάπου (ακόμα και στο χωρισμό), τουλάχιστον γρήγορα.

(Μικρή παρένθεση: Η στασιμότητα δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα εκτός αν εσύ θέλεις να γυρίσεις σελίδα στο βιβλίο της σχέσης σου και περιμένεις εδώ και αρκετό καιρό ο άλλος να διαβάσει την τελευταία παράγραφο!)

Τα ενδεικτικά σημάδια:

Δεν συζητάτε ποτέ για το μέλλον. Από το αν θα πάτε μαζί διακοπές το καλοκαίρι μέχρι αν θα κάνετε κανελί παιδιά με βούλες.

Σου έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν κάνει για σοβαρές σχέσεις. Εκείνος έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή τη θέση του και νιώθει καλά με τον εαυτό του, εκείνη πιστεύει πως δεν το εννοεί και τόσο και πως με τον καιρό θα αλλάξει άποψη. Θα σου πω εγώ που έχω και το μαντικό χάρισμα τι σε περιμένει μόλις στρίψεις τη γωνία, ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Και για να μην κατηγορήσω μόνο το αρσενικό φύλο και εσύ δεν έχεις κάψει τη μικρή, μαύρη ατζέντα με τις επαφές σου. Ναι, ξέρω, ένα αθώο φλερτάκι στο messenger, έτσι για να περνάει η ώρα στο lunch break (δεν σε καρφώνω ότι το κάνεις εν ώρα εργασίας). Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα: Καμιά ουσιαστική σχέση δεν έγινε με κλειστή την πόρτα και ανοιχτό το παράθυρο.

Δεν έχετε τίποτα κοινό εκτός από το σεξ. Μια καλή σχέση απαιτεί μόνο 4 πράγματα, τα οποία όμως είναι εξίσου σημαντικά: Σεξουαλική χημεία, αμοιβαία αίσθηση του χιούμορ, αμοιβαία εμπιστοσύνη και αμοιβαία έγνοια. Όταν λείπει ένας ή υπάρχει μόνο ένας παράγοντας έπεται ανισορροπία.

Έχετε πολλά κοινά αλλά δεν κάνετε καλό σεξ. Ομοίως με την προηγούμενη παράγραφο.estranged-couple-2

Διασκεδάζετε περισσότερο όταν βγαίνετε παρέα παρά όταν είστε οι δυο σας. Όταν υπάρχει ουσιαστική έλξη δεν παίζει να καλύψατε όλα τα θέματα συζήτησης ή να κάνατε όλο το Κάμα Σούτρα και να βαρεθήκατε.

Τσεκάρετε τα ημερολόγια σας για να βρείτε χρόνο να βρεθείτε. Όταν ένας από τους δύο δεν αφιερώνει χρόνο στον άλλον, σκούρα τα πράγματα.

Δεν του εξηγείς τι πραγματικά θέλεις. Εντάξει, θα τον δικαιολογήσω, δεν είναι και ο Μάντης Κάλχας. Αν δεν του εξομολογηθείς πως δεν είσαι ευχαριστημένη με το είδος της σχέσης, πως θέλει να την αλλάξει;

Και επειδή φοβάσαι ότι θα τρομάξει και θα φύγει, το παίζεις χαλαρή και πως είναι καλύτερα έτσι τα πράγματα γιατί και εσύ δεν είσαι και πολύ των δεσμεύσεων, παρόλο που έχεις δημιουργήσει δικό σου board στο Pinterest με νυφικά.unhappy_couple_dinner

Δεν πεθαίνεις και για τη πάρτη του, αλλά δεν θέλεις να είσαι μόνη σου, οπότε βολεύεσαι με τον Νικηφόρο. Που να ψάχνεις τώρα για άλλον;

Δεν τον έχεις γνωρίσει στους φίλους σου και εκείνος στους δικούς του. Για να μην μιλήσω για την οικογένεια…Με λίγα λόγια δεν έχει γίνει μέρος του κόσμου σου ή εσύ του δικού του. Κι αν αναρωτιέσαι μετά από πόσο καιρό είναι καλό να γίνουν οι συστάσεις, τίποτα δεν είναι απόλυτο, αλλά αν περάσουν 6 μήνες και το μόνο που έχεις δει από τους δικούς του είναι οι φωτογραφίες τους, δεν έχετε και την πιο ουσιαστική σχέση του κόσμου.

Αποφεύγεις τους τσακωμούς. Από φόβο ή συμβιβασμό. Όπως και να έχει το πράγμα, αν δεν συζητήσεις ανοιχτά τι σε απασχολεί, τι σε ενοχλεί και να εκφράσεις τα αισθήματα σου, ούτε θα έρθετε πιο κοντά, ούτε θα χωρίσετε (γιατί καμιά φορά αυτό είναι που πρέπει να γίνει).

Είδες τα σημάδια και σου άνοιξαν τα μάτια ή δεν…;