Πολλές φορές έχεις ξεγελαστεί για το ότι εκείνος ήταν ο ένας και μοναδικός. Στοιχημάτιζες κιόλας, λέγοντας με βεβαιότητα στις φίλες σου πως “αυτή τη φορά είναι σοβαρό. Όντως σοβαρό. Το νιώθω” και εκείνες απλά γελούσαν βάση της συχνότητας με την οποία είχες χρησιμοποιήσει την παραπάνω φράση. Από την μία όμως ίσως να είχες δίκιο όταν έλεγες πως το νιώθεις. Καθώς σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το σώμα μας είναι τελικά ο καλύτερος κριτής για να το αν εκείνος είναι ο ένας και μοναδικός.

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, το σώμα μας μπορεί να αναγνωρίσει γονιδιακά το αν κάποιος εκείνος που θα μείνει μέχρι το τέλος. Πώς;

Όλοι οι ανθρωποι έχουν το λεγόμενο HLA, ένα γονίδιο το οποίο ξεχωρίζει τα δικά μας κύτταρα από τα ξένα και τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο όσον αφορά την έλξη. Τα συγκεγκριμένα κύτταρα είναι υπεύθυνα για την αναπαραγωγή και την σεξουαλική έλξη και καθορίζουν με απλά λόγια το πόσο πολύ τον θέλεις.

Κατα περιπτώσεις σχετίζονται και με την μυρωδιά. Αυτός είναι και ο λόγος πως το φυσικό του άρωμα ίσως σου είναι τόσο οικείο και τόσο ξεσηκωτικό.

Με απλά λόγια λοιπόν την επόμενη φορά που θα νιώσεις πως τον θέλεις πολύ, πως το σώμα σου τον ζητάει και πως η μυρωδιά του σε κατακλύζει η απάντηση είναι μια. Αυτός είναι!