Μην με ρωτάς γιατί. Μπορεί να μην θέλεις να παραδεχτείς πως σου αρέσει ο άλλος γιατί έχεις πληγωθεί πολλές φορές στο παρελθόν και φοβάσαι να κάνεις αυτό το «άλμα πίστης» ξανά ή επειδή είσαι ήδη σε μια σχέση και δεν είναι ό,τι πιο βολικό να συνειδητοποιήσεις πως σου αρέσει κάποιος άλλος.

Σε κάθε περίπτωση τα σημάδια υπάρχουν και είναι τα ακόλουθα:

Προειδοποίηση: Όπως συμβαίνει και σε περιοχές που παραμονεύουν επικίνδυνα είδη ζώων «Προχώρα (στην ανάγνωση) με δική σου ευθύνη». Αλλά αν θες την ταπεινή συμβουλή της αρθρογράφου καλύτερα να ξέρεις από νωρίς τι σου συμβαίνει για να πράξεις αναλόγως:

Σημάδι αλάνθαστο και καραμπινάτο: Φτιάχνεσαι για εκείνον

Μπορεί να είναι συνάδελφος, οπότε από’κει που πήγαινες στο γραφείο με τη μπλούζα της πιτζάμας μέσα από το σακάκι, τώρα εμφανίζεσαι με μαλλί κομμωτηρίου (τι φταίει η δόλια η κομμώτρια και σου κάνει πιστολάκι στις 8 το πρωί), βάψιμο για φωτογράφηση και εμφάνιση για το κόκκινο χαλί. Γενικά, από τον συνάδελφο μέχρι τον γυμναστή, αν αλλάζεις τουλάχιστον 3 σύνολα πριν τον συναντήσεις, τότε σου αρέσει!

Κάνεις κάτι ξεχωριστό για εκείνον που δεν θα έκανες για άλλον

Σου έχει μιλήσει για τα φοιτητικά του χρόνια στην Ιταλία και την επόμενη φορά που τον συναντάς του έχεις αγοράσει ένα panettone (το χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό κέικ των Ιταλών), έτσι, για να γεμίσει η καρδούλα του με γλυκιές αναμνήσεις. Εντάξει, δεν φταις εσύ, το ξέρω, απλώς λόγω εορτών έχουν γεμίσει τα μαγαζιά με panettone. Βέβαια, και η κολλητή σου σού ζήτησε κουραμπιέδες από αυτό το φανταστικό ζαχαροπλαστείο δίπλα από το γραφείο σου αλλά δεν σε βλέπω να σκίζεσαι να πας να αγοράσεις στο διάλλειμα σου.

Το messenger τον εμφανίζει στις πιο συχνές επαφές σου

Ναι, η μέρα ξεκινάει με μια ηλεκτρονική καλημέρα, που γίνεται καλησπέρα και καταλήγει σε καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Ναι, το Facebook μας ενώνει, όχι μόνο, φιλικά!

Η άμεση σου απάντηση όταν σε ρωτούν για αυτόν είναι «Είμαστε μόνο φίλοι»

Το λες με τέτοια ταχύτητα και κατηγορηματικότητα που οι άλλοι αναρωτιούνται αν έχεις μάθει να δίνεις αυτή την απάντηση με υπνοθεραπεία.

Τον συγκρίνεις με πρώην…συντρόφους σου

Αφού είστε φίλοι, δεν θα έπρεπε κανονικά να τον συγκρίνεις με πρώην φίλους σου;

Ανυπομονείς για την επόμενη συνάντηση (μην κοιτάζεις επίμονα το ρόλοι, οι δείκτες δεν πάνε πιο γρήγορα, εμπιστεύσου με) και όταν έρθει εκείνη η στιγμή…

…σου είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν βρίσκεται κοντά σου

Αν είναι συνάδελφος/καθηγητής την πάτησες! Κατά τ’άλλα μόνο αν σε ρωτήσει όγδοη φορά την ίδια ερώτηση θα προδοθείς.

Και τέλος, τα κλασσικά και αγαπημένα σημάδια: Τον σκέφτεσαι όλη την ώρα (24/7) και αισθάνεσαι πιο ζωντανή από την ημέρα που τον γνώρισες.

Τώρα που είπες την αλήθεια στον εαυτό σου διάβασε στο That’s Life για τις επίμαχες ερωτήσεις του πρώτου ραντεβού, για να είσαι προετοιμασμένη όταν έρθει η στιγμή.