Σίγουρα οι σχέσεις δεν είναι διακόπτες για να τους ανοιγοκλείνεις και γενικότερα έχουν μια αρκετά κακή φήμη. Είναι βέβαιο ότι πολλές φορές συζητώντας με φίλους και γνωστούς θα σου πουν ότι πρέπει να το σταματήσεις όλο αυτό και να κοιτάξεις μπροστά γιατί δεν υπάρχει σωτηρία. Στη πραγματικότητα, μόνο εσύ γνωρίζεις γιατί θες να μείνεις μαζί του.Και αυτοί είναι οι λόγοι:

1. Δεν πρόκειται να αρχίσεις από την αρχή. Ακριβώς γιατί νιώθεις ακόμα αυτές τις πεταλούδες στο στομάχι μπορείς να συνεχίσεις να είσαι σε αυτή τη σχέση. Ξέρεις ότι τον θέλεις και το ίδιο και εκείνος. Πλέον η αμηχανία έχει ξεπεραστεί και χτίζετε τα θεμέλια της εμπειρίας μαζί.

2. Έχετε ήδη δει ο ένας τον άλλον στα χειρότερα του. Η αντίληψη σου για τον πρώην αλλάζει μετά από έναν χωρισμό και τις περισσότερες φορές αρνητικά. Από την άλλη όμως όταν έχεις δει τον άλλον στα χειρότερα του με το να είναι αγενής και ψυχρός ξέρεις ότι δε θέλεις να τον φτάσεις ξανά σε αυτό το σημείο αποφεύγοντας τα ίδια λάθη.

3. Δεν κατέστρεψες τη σχέση όταν οι συνθήκες δεν ήταν σωστές. Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να χτιστεί μια σχέση. Αν είστε εντελώς διαφορετικοί τύποι, είτε σωματικά είτε από αυτά που ζητάτε στη ζωή η σχέση σας θα είναι γεμάτη δυσκολίες. Έτσι όμως μαθαίνεις πως τα ετερώνυμα έλκονται, πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας.