Υπάρχουν κάποια λάθη στο σεξ που μας βασανίζουν και δεν θα έπρεπε. Πρόκειται κυρίως για μύθους και ανακρίβειες που έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και η σεξουαλική σου ζωή θα γίνει μόνο καλύτερη.

λάθη σεξ

Το σεξ δεν πρέπει να πονάει 

Το σεξ θα έπρεπε να είναι μία από τις πιο ωραίες δραστηριότητες μας. Εάν πονάει, κάτι πάει λάθος. Ο πόνος είναι ο τρόπος του σώματός μας να μας ενημερώσει ότι κάπου πρέπει να δώσουμε προσοχή. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την πρώτη μας φορά. Πολλά προκαταρκτικά, αρκετή λίπανση και φροντίδα της υγιεινής των γεννητικών οργάνων είναι μερικοί τρόποι να μην βιώσουμε πόνο κατά την διάρκεια του σεξ.

Είναι «οκ» να μην θέλεις σεξ που και που

Κανείς και τίποτα δεν θα πρέπει να σας υποχρεώνει να κάνετε σεξ ενώ δεν έχετε την κατάλληλη διάθεση. Πρωταρχικός στόχος του σεξ είναι να είναι απολαυστικό για όλους τους συμμετέχοντες. Πείτε ευγενικά στον σύντροφό σας ότι δεν θέλετε να κάνετε σεξ. Αντίστοιχα, μην αντιδράτε άσχημα εάν σας πει και εκείνος το ίδιο. Δεν σημαίνει ότι δεν σας θέλει αρκετά, καθώς μπορούν πολλοί να είναι οι λόγοι που «δεν του βγαίνει». Κούραση, αλκοόλ, ορμονικοί λόγοι, κακή διάθεση, γεμάτο στομάχι. Θα υπάρξει και επόμενη φορά. Δεν έγινε και κάτι εάν χαθεί μία.  Το να κάνουμε σεξ ενώ δεν θέλουμε είναι από τα μεγαλύτερα λάθη.

Το λιπαντικό είναι φίλος μας 

Μην κάνετε την ζωή σας δύσκολή. Η χρήση λιπαντικού δεν είναι ντροπή. Μπορεί να κάνει την σεξουαλική σας ζωή πολύ εύκολη, ειδικά για εκείνες τις μέρες που είστε λιγότερο υγρή για διάφορους λόγους είτε για εκείνες τις στιγμές που θέλετε γρήγορο σεξ. Ακόμη, βοηθάει σε πολλά άλλα πράγματα. Προτιμήστε λιπαντικό με βάση το νερό ώστε να μην χαλάσει το προφυλακτικό.

λάθη σεξ

Το σεξ στις ταινίες/ στα πορνό δεν είναι ρεαλιστικό

Στις ταινίες και στα πορνό βλέπουμε το «τέλειο» σεξ που ξεκινάει με 100 φιλιά, γρήγορα, χωρίς προκαταρκτικά, χωρίς «ατσουμπαλιές», χωρίς περίεργους ήχους, με ηθοποιούς με τέλεια σώματα και σε στάσεις που στην πραγματική ζωή είναι πολύ άβολες και δεν προσφέρουν ιδιαίτερη απόλαυση. Το σεξ της πραγματικής ζωής διαφέρει αρκετά. Μην τις έχετε ως σημείο αναφοράς.

Ο αυνανισμός δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού 

Ένας τρόπος να ανέβει επίπεδο η σεξουαλική μας ζωή και να έχουμε περισσότερους οργασμούς είναι να γνωρίζουμε καλύτερα το σώμα μας. Δεν είναι κακό να αυνανιζόμαστε. Κάθε άλλο, μας βοηθάει πολύ να μάθουμε τι μας αρέσει και τι όχι και να κατευθύνουμε τους συντρόφους μας.

λάθη σεξ

Δεν είναι υποχρεωτικό να «τελειώσεις»

Τα αγοράκια συνηθίζουν να μας λένε κάτι που είναι μύθος. Ότι εάν δεν τους κάνουμε να τελειώσουν θα πονάνε μετά. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς δεν τελειώσει στο σεξ εάν δεν τον νιώθει ή εάν το άλλο άτομο δεν θέλει να βοηθήσει. Αντίστοιχα, εάν κάποιος ξενερώνει που δεν τελείωσε/τελείωσες δεν θα πρέπει να σε κατηγορεί εάν το σεξ ήταν καλό.

Δεν έχει σημασία πόσους συντρόφους είχες 

Άλλος ένας μύθος που έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια είναι ότι ο κόλπος μεγαλώνει αναλόγως του αριθμού των ερωτικών συντρόφων που είχαμε. Ο κόλπος έχει την δυνατότητα να διαστέλλεται και να συστέλλεται, οπότε ο αριθμός των συντρόφων μας δεν έχει καμία σημασία. Εάν αυτό ίσχυε και ήταν πρόβλημα, τότε δεν θα έπρεπε ούτε να κάνουμε πολλές φορές σεξ με τον ίδιο σύντροφο για να μην «φαρδύνει« ο κόλπος μας. Όχι;

λάθη σεξ