Ως άνθρωποι, όλοι έχουμε σεξουαλικές επιθυμίες και παρορμήσεις, αλλά μερικές φορές μπορεί να μην γνωρίζουμε τα σήματα που μας στέλνει το σώμα μας όταν έχουμε διάθεση για σεξ. Ενώ ορισμένα σημάδια μπορεί να είναι προφανή, όπως το να νιώθουμε διέγερση ή να βιώνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις, υπάρχουν επίσης και άλλες, πιο λεπτές ενδείξεις ότι το σώμα μας λαχταρά σεξουαλική επαφή. Μερικά από αυτά τα όχι και τόσο προφανή σημάδια που μας δείχνει το σώμα μας όταν θέλουμε σεξ είναι τα παρακάτω:

Αυξημένη ενέργεια

Όταν έχουμε διάθεση για σεξ, το σώμα μας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο. Μπορεί να αισθάνεστε πιο δραστήριοι και ξύπνιοι, με αυξημένη αίσθηση εστίασης και κινήτρου. Αυτή η αύξηση της ενέργειας οφείλεται στην απελευθέρωση ορμονών όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση και τη διέγερση.

Λαχταράτε το σωματικό άγγιγμα

Αν βρίσκεστε να αναζητάτε συνεχώς σωματική επαφή με τον σύντροφό σας, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας θέλει σεξ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το κράτημα των χεριών, την αγκαλιά ή τα φιλιά. Το σωματικό άγγιγμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα ευχαρίστησης και χαλάρωσης.

Αλλαγές διάθεσης

Όταν το σώμα μας λαχταρά σεξουαλική επαφή, μπορεί να αντιμετωπίσουμε εναλλαγές της διάθεσης. Μπορεί να νιώθουμε ευερέθιστοι, ανήσυχοι ή νευρικοί, καθώς και ευφορία ή ενθουσιασμό. Αυτές οι εναλλαγές της διάθεσης είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών στο σώμα, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Όταν θέλουμε σεξ, μπορεί να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας και πιο σίγουροι για τις ικανότητές μας. Αυτό συμβαίνει επειδή η σεξουαλική επιθυμία απελευθερώνει ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα διεκδίκησης και κυριαρχίας.

Αλλαγές στην όρεξη

Όταν θέλουμε σεξ, μπορεί να αντιμετωπίσουμε αλλαγές στην όρεξή μας. Μπορεί να βρεθούμε να λαχταρούμε ορισμένα τρόφιμα ή να νιώθουμε λιγότερη πείνα από ό,τι συνήθως. Αυτές οι αλλαγές οφείλονται στην απελευθέρωση ορμονών όπως η λεπτίνη, η οποία μπορεί να επηρεάσει την όρεξη και το μεταβολισμό.

Αυξημένη ευαισθησία

Το σώμα μας μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα και σε άλλες αισθήσεις. Αυτή η αυξημένη ευαισθησία μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά μπορεί επίσης να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο το περιβάλλον μας και να κατακλυζόμαστε πιο εύκολα από αισθητηριακά ερεθίσματα.

Αλλαγές στην αναπνοή

Όταν είμαστε σεξουαλικά διεγερμένοι, τα πρότυπα αναπνοής μας μπορεί να αλλάξουν. Μπορεί να αναπνέουμε πιο βαθιά και αργά ή μπορεί να αναπνέουμε πιο γρήγορα και πιο ακανόνιστα. Αυτές οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος στα γεννητικά όργανα, η οποία μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή.

Γενικά, το σώμα μας μπορεί να μας στείλει πολλά σήματα όταν έχουμε διάθεση για σεξ. Μερικά από αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι εμφανή, ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο διακριτικά. Δίνοντας προσοχή, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις δικές μας σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκες και να τις επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά στους συντρόφους μας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε κάποιο από αυτά τα όχι και τόσο εμφανή σημάδια, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα αναγνωρίσετε και να δείτε πού θα σας οδηγήσουν!