Μετά το τέλος μιας σχέσης, αναρωτιόμαστε και σκεφτόμαστε τα λάθη που έγιναν. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα να σκεφτούμε τα λάθη που γίνονται κατά την διάρκεια της σχέσης; Με αυτόν τον τρόπο η σχέση θα αποκτήσει γερές βάσεις και θα έχει μεγαλύτερη και φυσικά πιο ευτυχισμένη διαδρομή.

Όλοι ψάχνουμε τρόπους, μυστικά, συμβουλές και tips για να αποκτήσουμε μια γερή, όμορφη και υγιείς σχέση. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν εύκολο να το πετύχουμε πάντα, αλλά βέβαια κάθε προσπάθεια αξίζει.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε τόσο στις ερωτικές σχέσεις μας, όσο και σε φιλικές, είναι το γεγονός ότι συγχέουμε το συναίσθημα με την λογική

Ζητάμε από τους ανθρώπους που έχουμε σχέση μαζί τους να είναι ειλικρινείς, για να επικοινωνούμε καλύτερα και να γνωρίζουμε τον άνθρωπο με τον οποίο συναναστρεφόμαστε. Όταν όμως συμβεί μια έντονη διαμάχη, προσπαθώντας να παραμείνουμε ψύχραιμοι κάνουμε το εξής τραγικό λάθος. Παραγκωνίζουμε το συναίσθημα και προτάσσουμε την λογική. Ο τσακωμός προκαλεί έντονα συναισθήματα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λογική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη έκρηξη θυμού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι να δώσουμε χώρο στο συναίσθημα να εκτονωθεί και αργότερα με ηρεμία να κουβεντιάζουμε με λογική.

Ένα άλλο συχνό λάθος, εξίσου σημαντικό είναι πως λέμε ότι είμαστε εντάξει, χωρίς αυτό να συμβαίνει πραγματικά

Μπορεί να μην θέλουμε να φορτώσουμε τα προβλήματά μας στον σύντροφό μας, όμως με αυτόν τον τρόπο τον απομακρύνουμε. Αν δεν μοιραζόμαστε τα προβλήματα και ότι μας απασχολεί, ο σύντροφος πιστεύει πως δεν τον έχουμε ανάγκη, με αποτέλεσμα να νιώθει απογοήτευση. Να θυμόμαστε πως όποιος μας νοιάζεται θέλει και να μας βοηθάει και να μας φροντίζει. Κρύβοντας λοιπόν τα προβλήματα, δεν του δίνουμε την ευκαιρία να μας σταθεί, να μας φροντίσει και να μας βοηθήσει. Η γνωστή μας ορμόνη ωκυτοκίνη, είναι αυτή που στις δύσκολες καταστάσεις βοηθάει να νιώσουμε συμπόνια, κατανόηση και γεννιέται η ανάγκη για συμπαράσταση. Ας μοιραστούμε λοιπόν οτιδήποτε μας απασχολεί για να έχουμε την δυνατότητα να βοηθηθούμε ως άτομο και ταυτόχρονα να έρθουμε πιο κοντά με αυτόν που αγαπάμε.

Διάβασε επίσης:

Έρωτας: Τελικά τα ετερώτυμα όντως έλκονται;