Χώρισες. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Κυνικό αλλά αληθινό. Όταν ξεπεράσεις το πρώτο σοκ είναι καλό να περάσεις από τα τρία ακόλουθα στάδια που θα σε βοηθήσουν να συνεχίσεις κανονικά τη ζωή σου και να βρεις ένα νέο έρωτα.

Και τα τρία στάδια ξεκινούν από «Α» οπότε είναι εύκολο να τα θυμάσαι:

Ανασκόπηση

Όταν έχεις καθαρό μυαλό κάνε μια Αναδρομή στη σχέση σου. Σκέψου τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε στον άνθρωπο που είχες δίπλα σου. Για ποιο λόγο δεν περνούσες καλά στη σχέση σου και πως οδηγήθηκες στο χωρισμό. Ανακαλύπτοντας τα αίτια, θα είσαι πιο ξεκάθαρη ως προς το τι θέλεις, τι δεν μπορείς να ανεχτείς στην επόμενη σχέση σου.

Αναθεώρηση

Μπορεί να αισθάνεσαι πίκρα απέναντι στον πρώην σου αλλά προσπάθησε να μπεις στη θέση του, δες τα πράγματα από τη δική του πλευρά. Ακόμα κι αν δεν βρεις κάτι που να τον δικαιολογεί για τη συμπεριφορά του, συγχώρησε τον. Είναι ό,τι χειρότερο να κουβαλάς ένα άχτι το οποίο πιθανότατα θα ξεσπάσεις στον επόμενο σύντροφο.

Αντανάκλαση

Όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ χρήσιμο να μπορέσεις να δεις τα πράγματα από τη πλευρά του άλλου. Ίσως έτσι να μπορέσεις να ανακαλύψεις τα δικά σου λάθη ή για ποιο λόγο μπορεί να ανέχτηκες μια συμπεριφορά που κανονικά δεν θα δεχόσουν. Σε ένα χωρισμό φταίνε συνήθως δύο άτομα. Συνειδητοποίησε τη δική σου ευθύνη και μην κατηγορείς τον άλλον για τα πάντα.

Αν πέρασες από τα τρία πρώτα «Α» κι έβγαλες τα συμπεράσματά σου, ήρθε η ώρα για το τέταρτο που είναι η Αναζήτηση ενός νέου συντρόφου