Αυτό το ερώτημα βασανίζει πολλούς άντρες! Ας μην ξεχνάμε και την ταινία με τον υπέροχο Mel Gipson που αναρωτιέται ακριβώς το ίδιο πράγμα. Βέβαια, η επιστημονική κοινότητα μετά από μελέτες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το οποίο οι γυναίκες βρίσουν ακαταμάχητο και το κατατάσσουν πρώτο στις προτιμήσεις τους.

Κατά την διάρκεια αυτών των μελετών, στις οποίες συμμετείχαν 200 γυναίκες, έβλεπαν φωτογραφίες με άντρες. Κάθε φωτογραφία συνοδευόταν από ένα κείμενο, που περιέγραφε τον χαρακτήρα του άντρα που απεικονίζεται στην κάθε φωτογραφία. Σε φωτογραφίες που οι άντρες ήταν γοητευτικοί, γυμνασμένοι με six pack, αλλά δεν διέθεταν το συγκεκριμένο αυτό χαρακτηριστικό, δεν είχαν την ίδια βαθμολογική επίδοση με τους άντρες που ίσως να είχαν μια κοιλίτσα, αλλά χαρακτήρα γεμάτο με αγάπη για τον συνάνθρωπο. Βέβαια στην έρευνα αυτή το ερώτημα ήταν για την δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης. Στο αντίστοιχο ερώτημα για εφήμερες σχέσεις και τις περιπετειούλες, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο αλτρουισμός! Οι γυναίκες που αναζητούσαν έναν σταθερό σύντροφο, ελκύονταν περισσότερο από έναν άντρα αλτρουιστή, περισσότερο από έναν καλογυμνασμένο άντρα. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως οι αλτρουιστές άντρες, είχαν επιτυχίες και στον σεξουαλικό τομέα. Ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά, με πιο πολλές συντρόφους, και σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Επίσης, ο αλτρουισμός που μπορεί να χαρακτηρίζει έναν άντρα, υποσυνείδητα στις γυναίκες, στέλνει το μήνυμα του καλού και σωστού πατέρα. Ο άντρας που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπο, συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις και νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, για τα ζώα, το περιβάλλον, είναι εν δυνάμει ένας καλός σύντροφος και ένας καλός πατέρας.

Διάβασε επίσης:

Υιοθέτησε 6 ακαταμάχητες συμπεριφορές για να σε ερωτευτεί παράφορα